Recep Tayyip Erdogan, despre doborârea avionului rus: Ne dorim să nu se fi întâmplat, dar s-a întâmplat. Sper ca aşa ceva să nu se mai repete

Recep Tayyip Erdogan, despre doborârea avionului rus: Ne dorim să nu se fi întâmplat, dar s-a întâmplat. Sper ca aşa ceva să nu se mai repete

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă, referindu-se la doborârea avionului rus de forțele armate turcești, că și-ar fi dorit ca acest incident să nu aibă loc, informează AP.

„Ne dorim să nu se fi întâmplat, dar s-a întâmplat. Sper ca aşa ceva să nu se mai repete”, a spus Erdogan, în fața simpatizanților săi, nu înainte de a critica Rusia pentru acțiunile sale în Siria.

Totodată, liderul de la Ankara consideră că ambele părţi ar trebui să abordeze această problemă „mai pozitiv”.

De asemenea, Erdogan și-a exprimat din nou dorințșa de a avea o întrevedere bilaterală cu Vladimir putin la summit-ul pe tema schimbărilor climatice, care va avea loc la Paris, apreciind că o discuție cu liderul de la Kremlin ar putea duce la o atenuare a tensiunilor.

În acest context, autoritățile din Turcia au emis sâmbătă o alertă de călătorie, sfătuindu-i pe cetăţenii turci să amâne orice călătorii neesenţiale în Rusia, până „se clarifică situaţia”.

Marţi dimineaţă un avion de vânătoare de proveniență rusească s-a prăbușit la granița Turciei cu Siria, fiind doborât de armata turcă. Deşi Turcia susţine că avionul rusesc i-a violat spaţiul aerian, Rusia neagă oficial acest lucru şi spune că avionul militar a zburat doar în spaţiul aerian al Siriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianță / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”
17:23 - Arhitecta Laura Boghiu, înlocuită de sora ei geamănă, în emisiunea „Visuri la cheie”
17:12 - Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
16:54 - Noul şef ANAF are o misiune imposibilă: Un raport al Consiliului Fiscal arată că inspectorii ANAF forțează falimentul firmelor și pierd procese pe bandă rulantă / Gabriel Biriș: „De multe ori contribuabilul câștigă după ce a intrat în faliment”