Recep Tayyip Erdogan, despre doborârea avionului rus: Ne dorim să nu se fi întâmplat, dar s-a întâmplat. Sper ca aşa ceva să nu se mai repete

Recep Tayyip Erdogan, despre doborârea avionului rus: Ne dorim să nu se fi întâmplat, dar s-a întâmplat. Sper ca aşa ceva să nu se mai repete

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă, referindu-se la doborârea avionului rus de forțele armate turcești, că și-ar fi dorit ca acest incident să nu aibă loc, informează AP.

„Ne dorim să nu se fi întâmplat, dar s-a întâmplat. Sper ca aşa ceva să nu se mai repete”, a spus Erdogan, în fața simpatizanților săi, nu înainte de a critica Rusia pentru acțiunile sale în Siria.

Totodată, liderul de la Ankara consideră că ambele părţi ar trebui să abordeze această problemă „mai pozitiv”.

De asemenea, Erdogan și-a exprimat din nou dorințșa de a avea o întrevedere bilaterală cu Vladimir putin la summit-ul pe tema schimbărilor climatice, care va avea loc la Paris, apreciind că o discuție cu liderul de la Kremlin ar putea duce la o atenuare a tensiunilor.

În acest context, autoritățile din Turcia au emis sâmbătă o alertă de călătorie, sfătuindu-i pe cetăţenii turci să amâne orice călătorii neesenţiale în Rusia, până „se clarifică situaţia”.

Marţi dimineaţă un avion de vânătoare de proveniență rusească s-a prăbușit la granița Turciei cu Siria, fiind doborât de armata turcă. Deşi Turcia susţine că avionul rusesc i-a violat spaţiul aerian, Rusia neagă oficial acest lucru şi spune că avionul militar a zburat doar în spaţiul aerian al Siriei.

Urmăriți B1TV.ro și pe