Rusia controlează vremea: Kremlinul a plătit peste 1,3 milioane de dolari să aibă o zi însorită de 1 mai (VIDEO)

Rusia controlează vremea: Kremlinul a plătit peste 1,3 milioane de dolari să aibă o zi însorită de 1 mai (VIDEO)

Rusia a dat peste 1,3 milioane de dolari pentru a se asigura că nu va ploua la ceremoniile ce au avut loc cu ocazia zilei de 1 Mai la Moscova, informează B1 TV. Kremlin a apelat la un singur antrepenor pentru această operaţiune care a implicat procesul aşa numit de "însămânţare a norilor".

Ceremoniile de Ziua Muncii nu au reprezentat prima ocazie în care Guvernul din Rusia a apelat la tehnica de împrăştiere a norilor înainte de o sărbătoare naţională. Anul trecut, Kremlinul ar fi cheltuit peste 5 milioane de dolari pentru a se asigura că va fi soare cu ocazia aniversării a 70 de ani de la finalul celui de-al doilea Război Mondial.

Rusia controlează vremea: Kremlinul a plătit peste 1,3 milioane de dolari să aibă o zi însorită de 1 mai

#DIRECT_ONE_uh9xze#

Tehnica implică împrăştierea norilor şi forţarea producerii ploii înainte de perioada în care acest lucru s-ar produce în mod natural. În aşa numitul proces de "insămânţare a norilor" se folosecc mai multe chimicale care îngheaţă apa din nori şi o forţează să crească în volum, ceea ce ulterior crează ploaie.

În ciuda controverselor ecologiştilor, tehnica este folosită peste tot în lume, mai ales în China, unde a fost folosită şi pentru ceremoniile Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008. În mod tradiţional, şi în China metoda este utilizată tot cu ocazia sărbătorilor naţionale.