Rusia vrea să desfășoare cele mai ample exerciții cu rachete nucleare cu raza lungă de acțiune din ultimii 25 de ani (VIDEO)

Rusia vrea să desfășoare cele mai ample exerciții cu rachete nucleare cu raza lungă de acțiune din ultimii 25 de ani (VIDEO)

Rusia face o demonstraţie de forţă în faţa Statelor Unite. Presa germană anunţă că Moscova pregăteşte cele mai mari teste cu rachete nucleare din ultimii 25 de ani.

Potrivit cotidianului german Bild, marina rusă urmează să trimită în Arctica doua noi submarine din clasa „Borei” de generația a patra, cu o lungime de 170 de metri, pentru lansarea de rachete cu focoase nucleare. Este posibil ca 16 rachete sa fie lansate la aceste exerciții.

Versiunea oficială este că Rusia dorește să verifice nivelul pregătirii de luptă a submarinelor sale, dar, de fapt, scrie Bild, scopul testelor este să facă o demonstrație de forță în fața SUA, care recent au testat o rachetă cu rază lungă de acțiune de tipul Minuteman.

Rusia vrea să desfășoare cele mai ample exerciții cu rachete nucleare cu raza lungă de acțiune din ultimii 25 de ani

#DIRECT_ONE_s0msqa#

În plus, tirurile cu rachete ale Rusiei intervin în contextul în care, așa cum a scris presa sud-coreeană, regimul Coreii de Nord a amenințat că este dispus să utilizeze arma nucleară „în orice moment”.

Flota de Nord a Rusiei ar putea să efectueze în curând verificări privind nivelul pregătirii de luptă a capacităților rusești de descurajare nucleară, anunțase săptămâna trecută şi un cotidian rus.

La exerciții vor participa două submarine cu rachete balistice din clasa Borei, dintre care unul va fi efectua tiruri cu rachetă balistică intercontinentală de tip „Bulava”. Submarinele din clasa Borei sunt mai mici decât predecesoarele lor din clasa Typhoon și sunt considerate cele mai avansate la ora actuala în marina rusă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe