S-a terminat! IMPLANTURILE mamare, INTERZISE prin lege: Decizia șoc care umple showbizul de lacrimi

S-a terminat! IMPLANTURILE mamare, INTERZISE prin lege: Decizia șoc care umple showbizul de lacrimi

Veste șoc pentru amatoarele și amatorii de silicoane! Franţa va interzice mai multe modele de implanturi mamare suspectate că ar favoriza o formă rară de cancer, au anunțat Le Monde şi Radio France, citate de Agerpres.
INCENDIAR! MĂDĂLINA GHENEA, PRINSĂ ÎN FAPT CU MILIONARUL! VEZI AICI UNDE I-A PUS MÂNA (GALERIE FOTO)
Protezele viyate sunnt cele care au o suprafaţă exterioară fabricată din silicon „macrotexturat”, adică rugos, sau din poliuretan. Retragerea acestora a fost decisă „având în vedere pericolul rar, însă grav, pe care implantarea lor este susceptibilă să îl constituie”.
BOMBĂ ÎN CAZUL ELODIA! SCHELETUL A FOST GĂSIT ÎN SFÂRȘIT! CE A PUTUT SĂ-I FACĂ CIOACĂ! (GALERIE FOTO)

Printre protezele interzise figurează mai multe modele ale producătorului american Allergan, de tipul Biocell. Această textură este considerată principala cauză a apariţiei limfomului anaplazic cu celule mari (LACM) la unele femei.
DRAMA MOMENTULUI! GABRIEL COTABIȚĂ A PIERDUT LUPTA! S-A ÎNTÂMPLAT LA PATRU ANI DE CÂND A FOST BĂGAT ÎN COMĂ (GALERIE FOTO)
Alte modele vizate de interdicţie sunt produse de mărcile Arion, Sebbin, Nagor, Eurosilicon şi Polytech.

Prin pronunţarea acestor interdicţii, Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) a mers mai departe decât comitetul de experţi pe care l-a mandat la începutul lunii februarie. Acest comitet s-a pronunţat doar în favoarea interdicţiei protezelor Biocell de la Allergan.

În schimb, ANSM nu a optat pentru cea mai radicală soluţie, aceea de interzicere a tuturor implanturilor mamare texturate.

Începând din anul 2011, în Franţa au fost înregistrate 56 de cazuri de această formă rară de cancer la femeile purtătoare de implanturi mamare, marea majoritate texturate. Trei dintre femei au decedat. Această boală rămâne una rară, 500.000 de femei purtând implanturi în Franţa.

Implanturile mamare din silicon sunt clasificate în funcţie de aspectul peliculei ce le înconjoară – netede sau texturate (macrotexturate sau microtexturate în funcţie de gradul de rugozitate).
În Franţa, protezele texturate (macro şi micro, combinate) reprezintă 85% din piaţă.