Șapte oameni au murit după ce au băut dezinfectant de mâini în timpul unei petreceri

Șapte oameni au murit după ce au băut dezinfectant de mâini în timpul unei petreceri
Sursa Foto: EVG Culture/Pexels

Șapte ruși au murit, iar alți doi sunt în comă, după ce au băut dezinfectant de mâini, după ce au rămas fără băuturi alcoolice,în timpul unuei petreceri.

Petrecerea fatală a avut loc joi, în regiuneaYakutia. Primele trei victime au fost o femeie de 41 de ani și doi bărbați de 27 și 59 de ani. Alți șase au fost conduși de o aeronavă medicală de evacuare în capitala regională Yakutsk. Vineri au murit încă trei bărbați, cu vârsta de 28, 32 și 69 de ani. Încă un deces a fost raportat sâmbătă, 21 noiembrie, scrieladbible.com.

Substanța băută de petrecăreți era comercializată ca dezinfectant pentru mâini, cu un conținut de 69% metanol. În urma incidentului a fost deschis un dosar penal.

Comisia FDA, care se ocupă de siguranța alimentară, a declarat că a identificat 67 de produse periculoase și îi îndeamnă pe consumatori să se asigure că produsele pe care le cumpără nu conținemetanol.

FDA recomandă eliminarea acestuia în recipiente pentru deșeuri periculoase și interzicedeversarea prin spălare sau turnarea pe țeava de scurgere.

Intoxicația severă cu metanol duce la invaliditate permanentă sau moartea și poate apărea după înghițirea produselor de dezinfectare pe bază de alcool.

Urmăriți B1TV.ro și pe