Șase ani de închisoare pentru un blogger rus foarte critic cu autoritățile! Disidenții din Rusia susțin că acesta ar fi fost închis „pur și simplu din cauza politicului”

Șase ani de închisoare pentru un blogger rus foarte critic cu autoritățile! Disidenții din Rusia susțin că acesta ar fi fost închis „pur și simplu din cauza politicului”
sursă foto: rsf.org

Un blogger rus foarte critic la adresa autorităților a fost condamnat la șase ani de închisoare, miercuri, într-o speță despre care multă lume spune că ar fi motivată politic, relatează Reuters.

Alexander Valov este cetățeanul rus în cauză, iar pe blogul său acesta a criticat în repetate rânduri autoritățile din Sochi, oraș din sudul Rusiei. Mai devreme în acest an, Alexander a fost acuzat pentru că ar fi stors bani de la Yuri Napso, un oficial federal.

Valov este acuzat că l-ar fi șantajat pe Napso, cerându-i acestuia aproximativ patru mii de euro pentru a șterge anumite postări de pe blog, care vizau o piscină privată construită de oficial pe o plajă municipală de la Marea Neagră. Cu toate acestea, condamnatul neagă acuzațiile.

„Știam că nu vom obține un verdict corect și onest. Speța a fost profund viciată de nuanțe politice”, a spus Popkov, avocatul lui Alexander Valov, care a descris sentința ca fiind „crudă”.
Nici biroul lui Napso, dar nici Tribunalul din Sochi n-au vrut să comenteze aceste speculații. De partea cealaltă, Alexei Navalny, un critic al Kremlinului, a scris pe Twitter că Valov „este închis pur și simplu din cauza politicului”, precum și că sentința pare una destul de dură.

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)