Scandal la Bruxelles: Un jurnalist a fost agresat de un europarlamentar iritat de întrebările acestuia (VIDEO)

Scandal la Bruxelles: Un jurnalist a fost agresat de un europarlamentar iritat de întrebările acestuia (VIDEO)
Şi parlamentarii Uniunii Europene uită uneori să treacă pe la serviciu. Un jurnalist olandez a surprins doi europarlamentari care au venit la sfârşitul zilei să semneze condica pentru a nu pierde indemnizaţiile...

Şi parlamentarii Uniunii Europene uită uneori să treacă pe la serviciu. Un jurnalist olandez a surprins doi europarlamentari care au venit la sfârşitul zilei să semneze condica pentru a nu pierde indemnizaţiile pentru mâncare şi cazare, în valoare de peste 300 de euro pe zi. Unul dintre europarlamentarii chiulangii s-a enervat atât de tare că a fost prins, încât a sărit să-l bată pe ziarist.

Eurodeputatul italian Raffaele Baldassarre, membru al partidului „Poporul Libertăţii”, condus de fostul premier Silvio Berlusconi, a fost prins sosind la serviciu la ora 18:30, pentru a semna pontajul, după care a plecat. El a fost abordat de Tom Staal, un jurnalist de la o televiziune olandeză.

„Este ora 18.30, nu este o oră târzie pentru a ajunge la serviciu?

Nu înţeleg.

Aţi făcut rost de 300 de euro pentru cheltuieil dar de fapt nu aţi făcut cheltuieli astăzi.

Nu înţeleg.

E foarte simplu, dacă situaţia devine dificilă, nu înţelegeţi.”

Jurnalistul insistă, iar în acel moment eurodeputatul explodează. Începe să îl agreseze pe reporter şi să-i smulgă microfonul din mână. În timp ce jurnalistul îi cere în mod respectuos să nu-l atingă, europarlamentarul italian îl îmbrânceşte şi îl întreabă în mod repetat, în limba italiană, ce doreşte. Jurnalistul nu renunţă, aşa că îmbrâncelile şi loviturile continuă. Până la urmă, cei doi sunt despărţiţi de un membru al echipei de securitate.

În aceeaşi zi, reportul olandez l-a surprins şi pe eurodeputatul ceh comunist Miroslav Ransdor făcând exact acelaşi lucru. Reporterul îi spune alesului european că nu i se pare normal să primească 300 de euro în indemnizaţii pentru o zi în care a venit la muncă la ora 18:00 seara.  Răspunsul eurodeputatului este simplu: „Eu locuiesc aici. Eşti un prost”.

Remuneraţia brută a unui europarlamentar european este de de 7.956,87 Euro lunar, adică 6 200,72 euro venit net. La această sumă se adaugă indemnizaţia zilnică pentru prezenţă la reuniunile oficiale ale Parlamentului European, de 304 euro pe zi, pentru acoperirea cheltuielilor de cazareşi masă. Venitul net al unui europarlamentar ajunge astfel la  8.000 de euro pe lună.

Un reporter olandez a fost agresat de un europarlamentar italian

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari