Scene de groază în închisorile din Turcia: Puciștii sunt torturați, umiliți și batjocoriți (VIDEO)

Scene de groază în închisorile din Turcia: Puciștii sunt torturați, umiliți și batjocoriți (VIDEO)

Scene de groază în închisorile în care sunt ţinuţi puciştii din Turcia. Mai mulţi deţinuţi apar în imagini cu urme de tortură pe faţă şi pe corp şi continuă să fie umiliţi şi batjocoriţi de paznici, informează B1 TV.

Imaginile care prezintă tratamentul inuman la care sunt supuşi deţinuţii sunt filmate în timpul unui interogatoriu în care militarii sunt dezbrăcaţi pe jumatate şi fortaţi să îngenuncheze în faţa celor care i-au capturat. Bărbaţii, care cel mai probabil fac parte din grupul care a încercat să dea lovitura de stat în Turcia, sunt ţinuţi încătuşaţi şi pe ei se văd urmele torturilor la care au fost supuşi.

Scene de groază în închisorile din Turcia: Puciștii sunt torturați, umiliți și batjocoriți

#DIRECT_ONE_7ds2zj#

Un reprezentant al organizației pentru drepturile omului Amnesty International a anunţat că există dovezi şi informaţii că puciştii capturaţi "au fost ţinuţi în detenţie în cătuşe, abuzaţi şi bătuţi cu bestialitate" şi a subliniat că "nivelul de violenţă depășeşte câteva lovituri aplicate". De altfel, în sala de judecată, mai multi comandanţi seniori au apărut cu vânătăi pe brațe şi faţă.

Președintele Recep Erdogan a promis pedepse severe pentru cei care au pus la cale puciul şi a afirmat că ia în calcul inclusiv reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei găsiţi vinovaţi.

Peste 60.000 de judecători, funcționari publici, profesori, ofițeri de poliție și militari au fost arestați, suspendaț din funcții sau concediați, după tentativa de lovitură de stat eşuată.

Ultima oră
22:35 - Un turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Salvamontiștii au intervenit
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)