Serbia va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19

Serbia va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19
Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan

Serbiava produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19. Anunțul a fost făcut, joi, de preşedintele Aleksandar Vucic, potrivitReuters.

Astfel, eava fi prima țară europeană în care va fi produs vaccinul chinez Sinopharm împotriva Covid-19.

„Vom începe să producem vaccinul pe 15 octombrie”, a precizatpreședintele Aleksandar Vucic la postul naţional de televiziune RTS.

Serbia menţine relaţii diplomatice şi economice strânse cu Moscova şi Beijingul şi a recurs la comenzi de vaccinuri chinezesc Sinopharm şi rusesc Sputnik V pentru a vaccina până în prezent 1,5 milioane din cele 7 milioane de locuitori ai săi.

De asemenea, oficialul sârb Nenad Popovic,susținecă Serbia intenționează să înceapă producția locală a vaccinului Sputnik V din data de 20 mai.

Președintele a mai declarat că vaccinurile produse în Serbia ar putea fi livrate „chiar şi fără costuri suplimentare” către alte ţări din regiune.

Serbia a raportatpână acum 503.291 de cazuri de COVID-19 și 4.644 de decese.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit