SMILEY, RĂNIT de TALIBANI, în Afganistan. Detalii de ultim moment! ACUM se află la SPITAL!

SMILEY, RĂNIT de TALIBANI, în Afganistan. Detalii de ultim moment! ACUM se află la SPITAL!

Smiley a fost rănit în Afganistan. Este vorba despre generalul de brigadă Jeffrey Smiley, coordonatorul misiunii din sudul Afganistanului, și nu despre artistul român.

Generalul a fost rănit de un foc de armă, într-un atac de săptămâna trecută al talibanilor, dar starea sa se ameliorează, potrivit anunţului făcut de un purtător de cuvânt al NATO. Anunţul a fost făcut abia la trei zile după atac, conform EVZ.

Şeful poliţiei din provincia Kandahar şi un alt demnitar afgan au fost ucişi în atacul produs joi, după o reuniune a comandanţilor militari. Ţinta talibanilor era, însă, alt general american, comandantul şef al forţelor NATO din ţară, care a scăpat nevătămat.

Potrivit DRBKAfile, Smiley este comandantul Comandamentului de instruire și consiliere și asistență-sud (TAAC-Sud) care oferă consultanță forțelor afgane de securitate, în sudul Afganistanului. El preluase comanda la sfârșitul lunii iunie. De asemenea, generalul de brigadă este comandantul California National Guard’s 40th Infantry, care este una dintre unitățile principale dislocate în Kandahar.

Urmăriți B1TV.ro și pe