Soros TUNĂ ȘI FULGERĂ la Davos: China este dușmanul lumii libere; SUA să acționeze cu fermitate împotriva Huawei și ZTE

Soros TUNĂ ȘI FULGERĂ la Davos: China este dușmanul lumii libere; SUA să acționeze cu fermitate împotriva Huawei și ZTE
sursă foto: businessinsider.com

George Soros, miliardarul filantrop progresist, a criticat China și pe președintele Xi Jinping, despre care a afirmat că este „dușmanul cel mai periculos” al societăților libere și democratice, relatează AFP preluată de Agerpres.

China nu este singurul regim autoritar din lume, dar fără îndoială este cel mai bogat, cel mai puternic şi cel mai dezvoltat în domeniul inteligenţei artificiale. Asta face din Xi Jinping cel mai periculos duşman al celor care cred în societăţile libere. Anul trecut, mai credeam despre China că ar trebui integrată mai mult în instituţiile guvernării mondiale, dar comportamentul lui Xi m-a făcut între timp să-mi schimb părerea, a spus el în cursul dineului pe care îl organizează anual cu prilejul Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos.

Prin urmare, el a lansat un apel către Statele Unite ale Americii, cerându-le săsă acţioneze cu fermitate” împotriva grupurilor tehnologice chineze Huawei şi ZTE.

Ba mai mult, la fel ca în ediția de anul trecut, Soros a luat în vizor și giganții internetului, precum Facebook, despre care a spus că „s-au vândut pentru a obține profituri maxime.

Urmăriți B1TV.ro și pe