Steagul revoluţiei române, surprins în timpul manifestațiilor violente din SUA (FOTO)

Steagul revoluţiei române, surprins în timpul manifestațiilor violente din SUA (FOTO)

Mai mulți protestatari pro-Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului și au intrat în Congresul american, instalând o stare generală de haos la Washinghton.

Haosul a izbucnit în Washinghton DC, după ce câteva mii de manifestanți pro-Trump au încercuit și atacat clădirea Capitolului, forțînd intrarea. Scena incredibilă s-a desfășurat în timp ce parlamentarii s-au adunat într-o sesiune comună pentru a număra voturile Colegiului Electoral și pentru a confirma victoria președintelui alesJoe Bidenîn alegerile din noiembrie.

Susținătorii lui Trump au atacat clădirea Capitoliului, relatează presa americană, Poliția ordonând evacuarea mai multor clădiri.

În imaginile publicate pe rețelele de socializare se poate vedea că unii manifestanți au purtat pe lângă steaguri americane și drapeluri cu mesaje pro-Trump și steagul României, decupat ca la Revoluția din anul 1989.

Încă din 17 decembrie 1989, în timpul Revoluției de la Timișoara, stema Republicii Socialiste România a fost îndepărtată de pe drapele, fiind privită ca însemn al regimului dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

Acest lucru s-a realizat, de cele mai multe ori, prin tăierea sau ruperea zonei centrale a fâșiei galbene, de unde și sintagma „drapel cu gaură”.

În contextul protestelor violente din SUA, drapelul național ar putea reprezenta, așadar un simbol al revoluției și al neresectării ordinii impus ede autorități.