Tragedie în Israel: Cel puțin 44 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în urma unei busculade produse în timpul unei sărbători religioase (VIDEO)

Tragedie în Israel: Cel puțin 44 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în urma unei busculade produse în timpul unei sărbători religioase (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Cel puțin 44 de persoane au murit iar peste 100 au fost rănite, în Israel, în urma unei busculade produse la un festival religios. Totul s-a întâmplat în timpul sărbătorii Lag B’Omer, la poalele Muntelui Meron, informează publicația Haaretz.

Busculadă la un festival religios din Israel: Zeci de morți și peste 100 de răniți

Mii de pelerini s-au adunat pe o arenă pentru a participa ceremoniile religioase, iar prima ipoteză a fost aceea că tragedia s-a produs atunci când o parte a arenei ar fi cedat sub mulțimea de oameni. Ziarul citat notează, citând surse din poliție, că, de fapt, busculada s-a produs după ce câteva persoane au alunecat de pe trepte, provocând căderea a zeci de alți oameni din jurul lor.

în Israel: Cel puțin 44 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în urma unei busculade produse în timpul unei sărbători religioase

În imaginile difuzate de televiziunile israeliene se poate vedea cum zeci de oameni sunt cărați pe târgi sau pe brațe pentru a primi ajutor.

Potrivit unor estimări ale autorităților, ar fi vorba de cel puțin 150 de răniți, dintre care șase ar fi în stare critică, iar 18 în stare gravă.

Ambulanțele au ajuns la fața locului, iar echipajele au început să-i trateze pe răniți, unii dintre ei fiind resuscitați la locul tragediei. Șase elicoptere au intervenit pentru preluarea victimelor.

Poliția a evacuat zeci de mii de oameni din Muntele Meron prin parcări și mai multe stații după ce a închis intrarea principală a amplasamentului pentru a restricționa circulația. Ca răspuns la situația de dezastru, serviciul feroviar din Israel a început să opereze trenuri din gara nordică Carmiel până la Tel Aviv pentru a ajuta la evacuarea mulțimii de oameni.

La festivalul religios, cel mai mare eveniment public organizat de la începutul pandemiei de coronavirus, au participat zeci de mii de persoane. Potrivit oeganizatorilor, ar fi vorba despre cel punțin 30.000 de participanți, în timp de presa locală a raportat peste 100.000 de persoane.

Pelerinajul a fost organizat cu ocazia sărbătorii Lag B’Omer, care are loc în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai, căruia i se atribuie scrierea Zoharului, opera centrală a misticismului evreiesc.

Busculadă în Israel

Tags:
Ultima oră
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial