Tsipras: Transferul imigranților din Grecia în alte state UE este o urgență absolută (VIDEO)

Tsipras: Transferul imigranților din Grecia în alte state UE este o urgență absolută (VIDEO)
Foto: greekreporter.com

Premierul grec Alexis Tsipras cere ajutorul Uniunii Europene în problema imigranţilor. Liderul de la Atena a solicitat transferul urgent al miilor de oameni veniţi din Orientul Mijlociu în alte state din Uniune. În schimb, preşedintele ceh susţine că Grecia ar trebui să găzduiască permanent refugiații dacă vrea să fie iertată de datoria externă imensă. 13.000 de refugiaţi se află în prezent la graniţa dintre Grecia şi Macedonia, informează B1 TV.

„Lansarea imediată a unei proceduri fiabile ce permite transferul migranților din țara noastră în alte state UE este o urgență absolută. Aceasta vom încerca să obținem la Bruxelles. Suntem singura țară ce a pus în practică deciziile și își asumă responsabilitățile decise de comun acord de țările de pe ruta balcanică în octombrie. Vom continua să dăm din puținul pe care îl avem acestor oameni vânați și persecutați aflați în nevoie. Dar este evident că o țară mică cum este Grecia nu poate suporta povara întregii Europe în această criză”, a spus Tsipras.

Tsipras: Transferul imigranților din Grecia în alte state UE este o urgență absolută

#DIRECT_ONE_um97o0#

Zeci de mii de migranți sunt blocați în Grecia în condiții mizere din cauza restricțiilor impuse de mai multe țări din Balcani, dintre care Macedonia vecină, amintește France Presse.

Macedonia, țara aflată la granița cu Grecia, a mai acceptat doar o sută de imigranti.

În replică pentru Tsipras, președintele Cehiei, Milos Zeman, sugerează Greciei că trebuie să păstreze migranții pentru a-și plăti astfel imensa datorie externă. Practic ideea a venit de la unul din consilierii sai, iar Zeman a catalogat-o drept una originală prin care s-ar împușca doi iepuri dintr-un foc.

Ultima oră
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”
19:46 - Nicolae Ciucă, discuție cu Natalia Gavriliță, după ce premierul Rep. Moldova a instituit stare de urgență în sectorul energetic
19:34 - Cristian Diaconescu, despre o posibilă invazie în Ucraina: „Ne putem aștepta la un val migrator”
19:27 - Ce vedete se luptă pentru marea finală „Bravo, ai stil! Celebrities”, ce aduce un premiul de 100.000 de lei