Tsipras: Transferul imigranților din Grecia în alte state UE este o urgență absolută (VIDEO)

Tsipras: Transferul imigranților din Grecia în alte state UE este o urgență absolută (VIDEO)
Foto: greekreporter.com

Premierul grec Alexis Tsipras cere ajutorul Uniunii Europene în problema imigranţilor. Liderul de la Atena a solicitat transferul urgent al miilor de oameni veniţi din Orientul Mijlociu în alte state din Uniune. În schimb, preşedintele ceh susţine că Grecia ar trebui să găzduiască permanent refugiații dacă vrea să fie iertată de datoria externă imensă. 13.000 de refugiaţi se află în prezent la graniţa dintre Grecia şi Macedonia, informează B1 TV.

„Lansarea imediată a unei proceduri fiabile ce permite transferul migranților din țara noastră în alte state UE este o urgență absolută. Aceasta vom încerca să obținem la Bruxelles. Suntem singura țară ce a pus în practică deciziile și își asumă responsabilitățile decise de comun acord de țările de pe ruta balcanică în octombrie. Vom continua să dăm din puținul pe care îl avem acestor oameni vânați și persecutați aflați în nevoie. Dar este evident că o țară mică cum este Grecia nu poate suporta povara întregii Europe în această criză”, a spus Tsipras.

Tsipras: Transferul imigranților din Grecia în alte state UE este o urgență absolută

#DIRECT_ONE_um97o0#

Zeci de mii de migranți sunt blocați în Grecia în condiții mizere din cauza restricțiilor impuse de mai multe țări din Balcani, dintre care Macedonia vecină, amintește France Presse.

Macedonia, țara aflată la granița cu Grecia, a mai acceptat doar o sută de imigranti.

În replică pentru Tsipras, președintele Cehiei, Milos Zeman, sugerează Greciei că trebuie să păstreze migranții pentru a-și plăti astfel imensa datorie externă. Practic ideea a venit de la unul din consilierii sai, iar Zeman a catalogat-o drept una originală prin care s-ar împușca doi iepuri dintr-un foc.

Urmăriți B1TV.ro și pe