Un român conduce două grădinițe în Norvegia, dar își crește copiii în România: " Eu vreau să crească în limba și cultura poporului român. Occidentul L-a ucis pe Dumnezeu"

Un român conduce două grădinițe în Norvegia, dar își crește copiii în România: " Eu vreau să crească în limba și cultura poporului român. Occidentul L-a ucis pe Dumnezeu"
Foto: Captură foto

Norvegia pare o țară înfloritoare din punct de vedere economic, dar deloc miloasă cu părinții care își tratează copiii cu inferioritate.

După povestea familiei Bodnariu, a apărut o altă poveste, fericită de data aceasta, notează stirileprotv.ro.

George Alexander este un român care a ajuns în România în urmă cu peste 20 de ani și s-a specializat în management educațional.

Bărbatul conduce două grădinițe și răspunde de confortul și educația a peste 150 de copii.

„Aici, copiii au libertate deplină să se tăvălească, să facă ce vor. Părinții vin și le strâng doar în pungi. Toate astea se dau în pungă. Aici se spune că nu există vreme rea. Există haine rele. Copiii au voie să facă orice. Să se tăvălească prin bălți, să facă orice. Deci este copilărie. Atitudinea asta există aici. La noi ar fi că te murdărești…aici atitudinea asta e greșită”, explică acesta.

Alexander are un cuvânt de spus și despre cazul Bodnariu, considerând că Protecția Copilului a exagerat. Astfel că a scris parlamentarilor norvegieni, cerându-le să modifice legea.

„Interesul suprem al copiilor este să crească în familiile lor. Ori acest lucru nu este respectat tot timpul de Barnevernet. Deci este un abuz. Foarte mulți copii au fost preluați înainte de a se încerca o consiliere a părinților și nici nu s-a respectat prezumția de nevinovăție a părinților. Este complet greșit. Și noi am rugat parlamentul să ne ajute”, a spus românul.

El este și părintele a doi copii care au cetățenie norvegiană, dar pe care îi crește în România.

„Eu am hotărât împreună cu soția mea să ne creștem copiii în România. De ce? Pentru că eu cred în România…lăsați asta… Spuneți că pentru că nu vreau ca ai mei copii să fie niște desrădăcinați. Eu vreau să crească în limba și cultura poporului român. Occidentul L-a ucis pe Dumnezeu. Sunt multe valori care sunt călcate în picioare, iar eu nu pot să fiu de acord cu asta. S-a ajuns la o situație de necrezut. Toate valorile din societatea asta se adaptează dispozițiilor omului de pe stradă și nu invers”, și-a explicat Alexander decizia.

Și soția sa a trăit câțiva ani în Oslo, dar s-a întors acasă după nașterea copilului.

Acum, bărbatul zboară în România o dată pe lună și toate concendiile și le petrece în casa recent construită în Călimănești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari