Ungaria relaxează restricțiile după ce a atins pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 (VIDEO)

Ungaria relaxează restricțiile după ce a atins pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 (VIDEO)
Foto: Hepta - Viktor Tolochko

Ungaria a redeschis terasele, după ce a atins pragul de 3,5 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID-19. Premierul Viktor Orban a precizat că activităţile din ţară vor fi reluate treptat, în zilele următoare, după ce Ungaria va trece şi de pragul de 4 millioane de persoane imunizate, a informat B1 TV în Jurnalul orei 20.00, prezentat de Dan Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ungaria relaxează treptat restricțiile după ce a vaccinat anti-COVID 3,5 milioane de oameni

Premierul ungar a subliniat că la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri sau joi, ar putea fi atins şi pragul de 4 milioane de persoane vaccinate. Asta înseamnă că o gamă largă de servicii va fi accesibilă celor care pot dovedi cu un certificat faptul că sunt imunizaţi.

Acesta a precizat că pot fi redeschise teatrele, sălile de fitness, locurile de joacă în spaţiu închis şi parcurile de distracţii, spaţiile închise ale hotelurilor şi restaurantelor. Totodată pot avea loc evenimente cu dans şi muzică, respectiv evenimente sportive.

Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că activităţile din ţară vor fi reluate treptat.

Viktor Orban a vorbit şi despre faptul că tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani pot fi vaccinaţi cu serul Pfizer, astfel că acestora li se va rezerva o cantitate suficientă de vaccinuri de la acest producător.

Deocamdată, Ungaria nu se angajează să vaccineze populaţia cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani, pentru acest lucru este nevoie de teste suplimentare, a mai precizat premierul.

Orban a explicat că pentru redeschiderea teraselor a fost nevoie de modificarea câtorva reguli, iar din moment ce acestea pot fi deschise până la ora 21:30, de sâmbătă, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte va începe de la ora 23.

Premierul ungar a subliniat că redeschiderea şcolilor a mers mai bine decât s-au aşteptat autorităţile, iar prezenţa în sălile de clasă a copiilor a fost mult peste 50%.

Potrivit lui Viktor Orban, vocea antivacciniştilor este puternică, iar dintre ei face parte toată opoziţia. Premierul a subliniat că, în ciuda acestui fapt, toate vaccinurile sunt la fel de eficiente.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)