Uruguay a legalizat căsătoriile între homosexuali

Uruguay a legalizat căsătoriile între homosexuali
Congresul din Uruguay a votat, cu o mare majoritate, legalizarea căsătoriilor homosexuale, informează BBC News.Proiectul de lege a fost aprobat de 71 din cei 92 de membri ai camerei inferioare a Congresului, în...

Congresul din Uruguay a votat, cu o mare majoritate, legalizarea căsătoriilor homosexuale, informează BBC News.

Proiectul de lege a fost aprobat de 71 din cei 92 de membri ai camerei inferioare a Congresului, în ciuda opoziției primite din partea Bisericii Catolice. Președintele uruguayan Jose Mujica s-a aflat printre susținătorii proiectului de lege.

„Cupluri de același sex au existat dintotdeauna”, a spus președintele Mujica, un fost luptător de gherilă de stânga.

Legea a fost deja adoptată de camera superioară și urmează să fie promulgată în maximul două săptămâni.

Astfel, devine a doua țară din America Latină, după Argentina, care permite căsătoria între persoanele de același sex.

Tags:
Ultima oră
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”
19:46 - Nicolae Ciucă, discuție cu Natalia Gavriliță, după ce premierul Rep. Moldova a instituit stare de urgență în sectorul energetic
19:34 - Cristian Diaconescu, despre o posibilă invazie în Ucraina: „Ne putem aștepta la un val migrator”
19:27 - Ce vedete se luptă pentru marea finală „Bravo, ai stil! Celebrities”, ce aduce un premiul de 100.000 de lei