Vaccinarea devine obligatorie pentru o parte din angajații de la Moscova. Primarul Serghei Sobyanin: Pur și simplu trebuie să facem totul pentru a opri această boală teribilă

Vaccinarea devine obligatorie pentru o parte din angajații de la Moscova. Primarul Serghei Sobyanin: Pur și simplu trebuie să facem totul pentru a opri această boală teribilă
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Autoritățile locale din Moscova vor face vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru 60% dintre angajații în sectorul serviciilor, arată un decret publicat miercuri, într-un moment în care capitala rusă se confruntă cu tot mai multe cazuri de îmbolnăvire, potrivit transmite Reuters preluată de RTE.

Vaccinarea devine obligatorie pentru o parte din angajații de la Moscova. Ce a declarat primarul Seghei Sobyanin

Serghei Sobyanin, primarul Moscovei, susține că situația epidemiologică înregistrează un trend dramatic și i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze împotriva COVID-19, într-un efort de a reduce numărul internărilor și deceselor.

„Pur și simplu trebuie să facem totul pentru a desfășura vaccinări în masă în cel mai scurt timp posibil și pentru a opri această boală teribilă, a opri decesele a mii de oameni”, a scris edilul pe blogul său.

Autoritățile ruse au raportat, miercuri, 13.397 cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, iar 5.782 dintre acestea au fost depistate la Moscova. De la debutul pandemiei, bilanțul epidemiologic a ajuns la 5.249.990 de îmbolnăviri.

Comitetul guvernamental anti-coronavirus a anunțat că, în ultimele 24 de ore, 396 de persoane au decedat din cauze asociate cu noul coronavirus. În total, Rusia a înregistrat 127.576 de decese în rândul persoanelor depistate cu infecție cu SARS-CoV-2.

Agenția federală de statistică derulează o numărătoare separată, care arată că Rusia a înregistrat 270.000 de decese asociate COVID-19 între aprilie 2020 și aprilie 2021.

Ca număr de îmbolnăviri confirmate, Rusia are al șaselea bilanț epidemiologic de pe glob, însă președintele Vladimir Putin a susținut în repetate rânduri că autoritățile ruse au gestionat pandemia mult mai bine decât alte țări.

Creșterea numărului de cazuri vine în contextul în care autoritățile se chinuie să îi încurajeze pe ruși să se vaccineze. Rusia a lansat campania de vaccinare gratuită în decebrie.

Serghei Sobyanin, al cărui oraș de 12 milioane de locuitori este epicentrul epidemic al Rusiei în acest moment, spune că până acum au fost vaccinați doar 1,8 milioane de locuitori. Edilul anunța săptămâna trecută că fiecare cetățean din oraș care se vaccinează va fi introdus automat într-o tombolă în care poate câștiga o mașină.

Rusia a început, așadar, campania națională de vaccinare în decembrie, cu Sputnik V, un ser produs pe plan local. De atunci, autoritățile ruse au dat undă verde pentru alte trei vaccinuri: EpiVacCorona, CoviVac și Sputnik Light, care se administrează într-o singură doză.

Urmăriți B1TV.ro și pe