Vladimir Plahotniuc ar urma să fie anunţat în căutare şi arestat pe un termen de 30 de zile

Vladimir Plahotniuc ar urma să fie anunţat în căutare şi arestat pe un termen de 30 de zile
Foto: Vlad Plahotniuc / Facebook

Procurorii anticorupţie din Republica Moldova au cerut un mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc, dar şi anunţarea acestuia în căutare, a declarat Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, scrie jurnal.md.

Fostul lider PDM Vlad Plahotniuc este învinuit într-un dosar penal de spălare de bani în proporţii deosebit de bani. Plahotniuc ar fi spălat 18 milioane de dolari şi 3.500.000 de euro, bani proveniţi din furtul bancar de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Viorel Morari a afirmat că o persoană deja a fost reţinută pe acest caz, pentru complicitate la spălare de bani, şi a fost arestată pe un termen de 30 de zile.

„Pe parcursul anilor 2013-2015, cetăţeanul Vlad Plahotniuc a creat o schemă infracţion1ală cu scopul convertirii, transferării, dobândirii şi utilizării unor bunuri despre care ştia cu certitudine că ele constituie venituri ilicite. Astfel, a fost creată o schemă dintr-un şir de agenţi economici, atât rezidenţi, cât şi nerezidenţi, prin intermediul cărora a fost asigurată circulaţia mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari”, a precizat Morari.

Urmăriți B1TV.ro și pe