Vladimir Putin va merge în vizită în Serbia! Înființarea unui centru nuclear ar fi pe agenda de lucru, susține mass-media de la Belgrad

Vladimir Putin va merge în vizită în Serbia! Înființarea unui centru nuclear ar fi pe agenda de lucru, susține mass-media de la Belgrad
sursă foto: rferl.org

Vladimir Putin va întreprinde o vizită în Serbia, în ianuarie 2019, iar mass-media de la Belgrad susține că pe agendă figurează înființarea unui centru nuclear, potrivit anunțului făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează Agerpres preluând din agenția TASS.

„Vizita președintelui în Serbia este în curs de pregătire și este planificată să aibă loc în ianuarie”, a spus Peskov.

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, a afirmat anterior că îl așteaptă pe omologul său din Federația Rusă în vizită la Belgrad, pe 17 ianuarie. Ultima întrevedere dintre cei doi a avut loc la Moscova, în 2 octombrie 2018.

Sursa citată scrie că mass-media din Serbia a anunţat înainte de a aceasta că în timpul viitoarei vizite a preşedintelui rus este planificată semnarea a 20 de acorduri în diferite domenii. În centrul atenţiei se va afla realizarea unor proiecte comune în domeniul energeticii, infrastucturii şi noilor tehnologii.

Nu în ultimul rând, ar mai fi de menționat că, la rândul său, vicepremierul rus Iuri Borisov a anunțat anterior că, în timpul vizitei, ar putea fi semnat și un acord pentru înființarea unui centru nuclear în Serbia.