Cele mai bune filme de dragoste bazate pe romane. De urmărit în luna iubirii (VIDEO)

Cele mai bune filme de dragoste bazate pe romane. De urmărit în luna iubirii (VIDEO)
Foto: pixabay.com

Poveștile de dragoste au fascinat întotdeauna. Fie că sunt istorii din cărți sau filme, ele au atras mereu publicul din toată lumea. Iar dacă este vorba despre ecranizări ale unor romane celebre, rețeta succesului pare a fi asigurată. Un film romantic văzut alături de persoana iubită poate fi un plan ideal pentru o seară liniștită, mai ales dacă asta se întâmplă în februarie, luna iubirii.

Ce filme romantice bazate pe romane poți vedea în luna iubirii

De la ecranizări ale unor romane clasice, până la povești moderne, adaptate pentru marele ecran, filmele de dragoste care au la bază povești din literatură vorbesc despre iubire, devotament și speranță.

Me Before You (2016)

Filmul este ecranizarea romanului omonim publicat în 2012 de Jojo Moyes. Patru ani mai târziu, povestea a ajuns în cinematografe într-o producție în care Emilia Clarke și Sam Claflin joacă rolurile principale. Filmul spune povestea de dragoste dintre Louisa și Claflin. Tânăra de 26 de ani devine infirmiera bogatului bancher, paralizat de la gât în jos, în urma unui accident. Louisa încearcă să-l convingă că în ciuda problemelor sale, viața merită să fie trăită.

Me Before You Official Trailer

The Notebook (2004)

Ecranizare a romanului cu același nume al scriitorului american Nicholas Sparks, filmul îi are pe Ryan Gosling și Rachel McAdams în rolurile principale. Este povestea de dragoste dintre Allie Hamilton și Noah Calhoun, care petrec o vară minunată împreună, în 1940, dar familia ei și realitățile socio-economice ale vremii îi împiedică să fie împreună. Allie pleacă departe împreună cu părinții ei și se logodește cu Lon, la insistențele lor. Între timp, Noah se înrolează în armată. În ziua nunții, Allie renunță la căsătorie după ce vede într-un ziar o poză cu Noah. Filmul este construit după tehnica povestirii în ramă.

The Notebook Trailer

The Fault in Our Stars (2014)

Adaptarea romanului lui John Green, filmul, cu Shailene Woodley și Ansel Elgort, spune povestea de dragoste dintre doi adolescenți. Hazel Grace Lancaster are 16 ani, suferă de cancer și se îndrăgostește de Gus Waters, un băiat care participă la întâlnirile unui grup de suport unde merge și ea. Amândoi împărtășesc același spirit acerb, același simți al umorului și aceeași dragoste pentru cărți, mai ales pentru „An Imperial Affliction” de Peter Van Houten. Când Gus obține o invitație la o întâlnire cu autorul, cei doi pornesc într-o adevărată aventură a vieții lor.

The Fault In Our Stars Official Trailer

One Day (2011)

Această dramă romatică urmărește povestea dintre Dexter (Jim Sturgess) și Emma (Anne Hathaway), care au fost împreună o zi, pe 15 iulie 1988, ziua în care au absolvit facultatea. Ajunși să fie uniți de o prietenie pe viață, relația dintre ei evoluează pe parcursul a două decenii. În cee din urmă, își dau seama că ceea ce căutau se afla chiar în fața lor. Filmul are la bază romanul omonim al lui David Nicholls.

One Day Official Trailer

Pride and Prejudice (2005)

Ecranizarea romanului clasic al lui Jane Austen, ”Mândrie și prejudecată”, filmul îi are în rolurile principale pe Keira Knightley și Matthew Macfadyen. Acțiunea are loc în Anglia secolului 18, în familia Bennet, o familie de nobili funciari, cu cinci fete. Fiind cea mai mare, Elizabeth este presată de părinți să se căsătorească. În viața ei apare însă domnul Darcy, un bărbat chipeș, dar rezervat și aparent snob, iar legătura dintre ei devine una cu scântei.

Filmul a fost distins în 2006 cu premiul BAFTA pentru debut în regie, a fost nominalizat la Globurile de aur la secțiunile ”cel mai bun film – muzical sau comedie” și ”cea mai bună actriță într-un muzical sau comedie” și a avut patru nominalizări la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, scenografie, costume și coloană sonoră.

Pride & Prejudice Official Trailer