Rețetă de Paște: Ciorbă de miel aromată cu leuștean și tarhon

Rețetă de Paște: Ciorbă de miel aromată cu leuștean și tarhon
Sursa Foto: retete.acasa.ro

Ciorbă de miel este nelipsită de pe masă de Paște a românilor. Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară a unei ciorbe savuroase, cu multă verdeață și ușor acrișoară, perfectă după mesele îmbelșugate și care strânește amintiri plăcute din perioadasărbătorilor deprimăvară petrecute alături de cei dragi.

Ingrediente pentru ciorbă de miel:

  • 1 kg oase de mielși o bucată cu carne macră
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1țelină mică
  • 1 rădăcina pătrunjel
  • 1pastarnac
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 linguriță boabe piper
  • suc de lămâie după gust
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 1 – 2linguritarhon
  • 4 fire de leuștean
  • sare

Cum se prepară ciorbă de miel

  • Carnea de miel se spală carnea în apă rece, apoi se opărește înapă clocotită timp de10 minute. Acest pas este necesar pentru înlăturarea mirosului și gustului prea intens al cărnii.
  • Următorul pas este că oasele și carnea să fie puseîntr-o oală încăpătoare și acoperite cuapă rece care se aduce încet la fierbere. Se fierbe la foc mic timp de 30 de minute, timp în care se spumează ori de câte ori este nevoie.
  • Zarzavaturile (morcov, țelină, rădăcina pătrunjel și ceapă) date pe răzătoare sau tocate mărunt se călesc în ulei până se înmoaie bine. Mai apoi se pune peste aceastea șiardeiul tocat cubulețe și roșia curățată de pielită și tocată.
  • Zarzavaturile călite și asenozate cu sarese pun peste supă de miel. Se adaugă și frunzele de țelină și boabele de piper. Se fierbe la foc mic aproximativ o oră,până carnea e bine fiartă și se desprinde de pe os.
  • Când este destul de fiartă, carnea se scoate din oalăși se lasă să se răcorească. Între timp se adaugă în supă orezul și lăsăți să fiarbă până când se înmoaie.
  • Carnea se desprinde de pe os cu furculiță, se mărunțește la mărimea dorităși se adaugăînapoi în supă.
  • Se acrește cu zeamă de lămâie după gust și se mai adaugă sare dacă mai este nevoie.
  • Leușteanul și tarhonul tocate se adaugă după ce focul se oprește.

Ciorbă se păstrează foarte bine la frigider, câteva zile, acoperită cu capac.

Urmăriți B1TV.ro și pe