FACEBOOK, anunț CRUCIAL pentru MILIOANE DE UTILIZATORI: ANCHETĂ privind scurgeri masive de INFORMAŢII…

FACEBOOK, anunț CRUCIAL pentru MILIOANE DE UTILIZATORI: ANCHETĂ privind scurgeri masive de INFORMAŢII…

Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite ale Americii (FTC) a deschis o investigaţie privind Facebook, care ar putea aduce reţelei de socializare o amendă uriaşă! Compania este acuzată că a facilitat utilizarea datelor a 50 de milioane de utilizatori de către o companie implicată în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump.

Săptămâna trecută au apărut dezvăluiri conform cărora compania de consultanţă Cambridge Analytica ar fi avut acces, în 2014, la datele companiei conduse de Mark Zuckerberg, ceea ce ar reprezenta o clară violare a condiţiilor de confidenţialitate ale reţelei de socializare.

Gigantul tehnologic a precizat că ceea ce s-a întâmplat a fost cauzat de faptul că a fost înşelat de firma britanică.

„Suntem scandalizaţi, pentru că am fost înşelaţi. Ne-am angajat să consolidăm puternic politicile noastre pentru protejarea datelor utlizatorilor şi vom face paşii necesari în acest sens”, au afirmat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Ulterior, vicepreşedintele companiei, Paul Grewal, a afirmat, printr-un comunicat, că „inima” companiei este protejarea informaţiilor utilizatorilor şi cere acelaşi angajament utilizatorilor care folosesc aplicaţiile Facebook.