NASA a dat publicității primele imagini cu planeta Jupiter (VIDEO)

NASA a dat publicității primele imagini cu planeta Jupiter (VIDEO)
Foto: svs.gsfc.nasa.gov

NASA a dat publicității primele imagini captate de sonda Juno. Filmulețul trimis de sondăau fost recepționate la 17 zile de la plasarea acesteia pe orbita planetei.

Potrivit cercetătorilor, sonda va petrece următoarele trei luni pregătindu-se pentru a începe explorarea planetei. După ce totul va fi gata, misiunea sondei va fi să afle cât mai multe lucruri despre câmpurile magnetice.

Juno este a doua sondă după Galileo care ajunge pe acestă planetă, cercetătorii susținând că ea are o capacitate mult mai mare decât predecesorul său.

"Oamenii de știință sunt foarte încântați de misiunea Juno, din cauza orbitei. Faptul ca va putea să zboare aproape de sol, va da cercetătorilor posibilitatea să înțeleagă mai binedin ce este alcătuită planeta", a declarat Jeremy Wilks, corespondent Euronews.

"In acest moment nu știm. Are un miez stâncos sau este gaz tot drumul prin? Dacă poți înțelege Jupiter, vom ajunge să înțeleagă sistemul nostru solar, deoarece aceasta planeta sa format doar aproximativ 3 sau 4 milioane de ani după Soare, deci este una dintre cele mai vechi obiecte din sistemul solar.", a declarat unul din cercetători.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)