Un nou motor de căutare LANSAT de Google. Ce pot căuta internauții (FOTO)

Un nou motor de căutare LANSAT de Google. Ce pot căuta internauții (FOTO)

Google a lansat o nouă platformă de căutare unde cei interesați se pot informa din milioanele de baze de date din diverse domenii ca ştiinţă, economie, tehnologie etc, fie că acestea au fost publicate în librării online sau pe diverse site-uri sau instituţii, cum ar fi NASA.

Google Dataset Search, care este încă în testare, poate fi folosit pentru căutări printre milioanele de baze de date adunate online, informează Google pe blogul său.

Astfel, în funcţie de cuvintele cheie introduse de utilizator internauții pot accesa mii de depozite de date.

„În lumea de astăzi, oamenii de știință din multe discipline și un număr tot mai mare de jurnaliști trăiesc și respiră date. Există multe mii de depozite de date pe web, oferind acces la milioane de seturi de date; iar guvernele locale și naționale din întreaga lume își publică și datele. Pentru a permite accesul facil la aceste date, am lansat o platformă de căutare de date, astfel încât oamenii de știință, jurnaliștii de date sau oricine altcineva pot găsi datele de care poate au nevoie la muncă, în cercetările pe care le fac sau pur și simplu pentru a-și satisface curiozitatea intelectuală”, anunţă reprezentanții Google.

Tags: