O platformă de recrutare din România, atacată de hackeri: Datele cu privire la angajații UniCredit, puse în vânzare

O platformă de recrutare din România, atacată de hackeri: Datele cu privire la angajații UniCredit, puse în vânzare
Foto: Hepta

Datele despre aproximativ 3.000 de angajați UniCredit SpA au fost scoase la vânzare pe forumurile informatice, după ce o platformă de recrutare din România a fost atacată de hackeri.

Astfel, datele au fost scoase la vânzare pe 19 aprilie și conțineau ceea ce hackerul a spus că erau informații despre angajații UniCredit, inclusiv e-mailuri, numere de telefon, parole și nume criptate, Telsy, o unitate a Telecom Italia SpA, a scris luni pe site-ul său, scrie Bloomberg.

„Baza de date pare a fi autentică și este posibil să fie rezultatul unui atac injectat SQL”, a scris Telsy. O injectare SQL este o tehnică nocivă de inserare de cod folosită pentru a ataca aplicațiile.

Atacul, investigat de Unicredit

UniCredit, prezent și pe piața din România, a informat că analizează acest subiect și că a luat legătura cu „autoritățile competente”.

„UniCredit a luat cunoștință de faptul că numele său a fost menționat în legătură cu un presupus caz de încălcare a datelor din România legat de o platformă de recrutare a resurselor umane care este furnizată și administrată de o terță parte”, a declarat banca din Italia, care a adăugat că „nu există dovezi ale accesării sistemelor UniCredit”.

Care este costul pachetului

Datele scurse sunt vândute pe baza unui plan referitor la numărul de „rânduri” oferite cumpărătorului. Costul pachetului complet, inclusiv 150.000 de rânduri de date, este de 10.000 de dolari și conține date UniCredit „de la sfârșitul anului 2018-2019”.

La fel ca multe companii și instituții mari, băncile s-au confruntat cu mai multe cyberattack-uri care au întrerupt operațiunile sau au compromis informațiile private ale clienților. Anul trecut, UniCredit a descoperit o încălcare care implică date, inclusiv nume, numere de telefon și e-mailuri de 3 milioane de clienți.

Fabrizio Saccomanni, președintele instituției bancare, a murit în august

Fabrizio Saccomanni, președintele instituției UniCredit, s-a stins din viață în luna august a anului trecut.

La acel moment, directorul general al UniCredit, Jean Pierre Mustier, a adirmat că ”moartea lui Fabrizio Saccomanni reprezintă o pierdere pentru întreaga Italie”.

În 2019, UniCredit Bank România s-a retras complet de pe Facebook

UniCredit Bank România s-a retras complet, din 1 iunie 2019, de pe toate canalele social media, Facebook, Messenger și Instagram, declarând că decizia a fost luată din dorința de a asigura un ”dialog privat și de înaltă calitate cu clienții”.

”UniCredit consideră că metodele de contact ușor de accesat și aflate în proprietatea sa, coordonate printr-un model de servicii complet, reprezintă cea mai bună modalitate de a-și deservi clienții. De aceea, UniCredit investește în îmbunătățirea canalelor digitale din proprietatea sa, astfel încât să asigure un dialog privat și de înaltă calitate”, au afirmat atunci reprezentanții băncii.

Totodată, UniCredit a amintit că începând din martie 2018, banca a suspendat ”orice fel de publicitate pe Facebook (…) din cauza preocupărilor privind modul în care au fost administrate anumite incidente prezentate în media”.

Urmăriți B1TV.ro și pe