O platformă de recrutare din România, atacată de hackeri: Datele cu privire la angajații UniCredit, puse în vânzare

O platformă de recrutare din România, atacată de hackeri: Datele cu privire la angajații UniCredit, puse în vânzare
Foto: Hepta

Datele despre aproximativ 3.000 de angajați UniCredit SpA au fost scoase la vânzare pe forumurile informatice, după ce o platformă de recrutare din România a fost atacată de hackeri.

Astfel, datele au fost scoase la vânzare pe 19 aprilie și conțineau ceea ce hackerul a spus că erau informații despre angajații UniCredit, inclusiv e-mailuri, numere de telefon, parole și nume criptate, Telsy, o unitate a Telecom Italia SpA, a scris luni pe site-ul său, scrie Bloomberg.

„Baza de date pare a fi autentică și este posibil să fie rezultatul unui atac injectat SQL”, a scris Telsy. O injectare SQL este o tehnică nocivă de inserare de cod folosită pentru a ataca aplicațiile.

Atacul, investigat de Unicredit

UniCredit, prezent și pe piața din România, a informat că analizează acest subiect și că a luat legătura cu „autoritățile competente”.

„UniCredit a luat cunoștință de faptul că numele său a fost menționat în legătură cu un presupus caz de încălcare a datelor din România legat de o platformă de recrutare a resurselor umane care este furnizată și administrată de o terță parte”, a declarat banca din Italia, care a adăugat că „nu există dovezi ale accesării sistemelor UniCredit”.

Care este costul pachetului

Datele scurse sunt vândute pe baza unui plan referitor la numărul de „rânduri” oferite cumpărătorului. Costul pachetului complet, inclusiv 150.000 de rânduri de date, este de 10.000 de dolari și conține date UniCredit „de la sfârșitul anului 2018-2019”.

La fel ca multe companii și instituții mari, băncile s-au confruntat cu mai multe cyberattack-uri care au întrerupt operațiunile sau au compromis informațiile private ale clienților. Anul trecut, UniCredit a descoperit o încălcare care implică date, inclusiv nume, numere de telefon și e-mailuri de 3 milioane de clienți.

Fabrizio Saccomanni, președintele instituției bancare, a murit în august

Fabrizio Saccomanni, președintele instituției UniCredit, s-a stins din viață în luna august a anului trecut.

La acel moment, directorul general al UniCredit, Jean Pierre Mustier, a adirmat că ”moartea lui Fabrizio Saccomanni reprezintă o pierdere pentru întreaga Italie”.

În 2019, UniCredit Bank România s-a retras complet de pe Facebook

UniCredit Bank România s-a retras complet, din 1 iunie 2019, de pe toate canalele social media, Facebook, Messenger și Instagram, declarând că decizia a fost luată din dorința de a asigura un ”dialog privat și de înaltă calitate cu clienții”.

”UniCredit consideră că metodele de contact ușor de accesat și aflate în proprietatea sa, coordonate printr-un model de servicii complet, reprezintă cea mai bună modalitate de a-și deservi clienții. De aceea, UniCredit investește în îmbunătățirea canalelor digitale din proprietatea sa, astfel încât să asigure un dialog privat și de înaltă calitate”, au afirmat atunci reprezentanții băncii.

Totodată, UniCredit a amintit că începând din martie 2018, banca a suspendat ”orice fel de publicitate pe Facebook (…) din cauza preocupărilor privind modul în care au fost administrate anumite incidente prezentate în media”.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)