Utilizatorii care folosesc acelaşi cont, verificați de Netflix

Utilizatorii care folosesc acelaşi cont, verificați de Netflix
Foto: Pixabay

În ultimele zile, utilizatorii Netflix care împart acelaşi cont au fost puşi să-şi verifice identitatea, trebuind să introducă un cod trimis de serviciul american pe telefonul persoanei pe numele căreia a fost creat contul. Măsura, pe care Netflix o numeşte deocamdată de securitate, ar putea descuraja partajarea conturilor între mai mulţi utilizatori care nu locuiesc sub acelaşi acoperiş.

Compania spune că este vorba de o măsura de securitate, menită să împiedice persoanele neautorizate să acceseze un cont care nu este al lor. Explicaţia ţine, însă, doar până la un punct: dacă ar fi vrut să crească securitatea, Netflix ar fi putut să implementeze autentificarea 2FA pentru toate conturile, scrie News.ro.

Partajarea conturilor a ajutat Netflix să-şi crească puternic popularitatea dincolo de numărul oficial al abonaţilor, însă, după un punct, compania americană va dori să monetizeze această popularitate şi va deveni mult mai restrictivă în această privinţă, sperând că cei care nu mai pot partaja acelaşi cont vor plăti pentru propriul cont.

Netfllix a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi

Amintim că la finalul anului 2020, serviciul de streaming Netfllix a depăşit pragul de 200 de milioane de abonaţi la nivel global, atunci fiind înregistrată cea mai mare creștere a sa. Compania a anunţat că peste 500 de titluri se află în post-producţie sau gata de lansare.

Mai exact, în al patrulea trimestru al anului trecut, Netflix a adăugat 8,51 de milioane de abonaţi, cu aproximativ 2,5 milioane mai mult decât era aşteptat. Astfel, totalul raportat este de 203,7 milioane de abonaţi la nivel mondial.

Pentru întreg anul 2020, Netflix a anunţat 36,6 de milioane de abonaţi, cel mai mare număr înregistrat în decursul unui an, după 2018, când au fost 28,6 milioane de abonaţi noi.

Urmăriți B1TV.ro și pe