Radu Banciu: „Cred că orice politician, pe un troc, vindea România, fără nici o jenă. Autonomia Transilvaniei ar fi fost cea mai mare tragedie pentru România de la 1918”

Radu Banciu: Cred că orice politician, pe un troc, vindea România, fără nici o jenă. Autonomia Transilvaniei ar fi fost cea mai mare tragedie pentru România de la 1918

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri seara a emisiunii „Lumea lui Banciu”despre faptul că Ludovic Orban a declarat că se opune scoaterii în afara legii a partidului UDMR, după ce aceștia au înaintat un proiect de lege prin care ofereau autonomie Ținutului Secuiesc.

Prezentatorul a declarat că politicieniisunt interesați să aperele interesele țării, ci să o dea la schimb pentru interese personale.

‘”Premierul Ludovic Orban a mai avut o ieșire astăzi, nici pe asta nu așa cataloga-o genială, faptul că el se opune scoaterii în afara legii a UDMR-ului. În ultima perioadă lucrurile s-au complicat și mai mult de când în Ungaria a apărut o hartă în care Transilvania era pur si simplu alipită Ungariei.Nici o reacție de la București. Probabil că cei de la „Libertatea” l-au cumnițit pe președintele Iohannis. Nu și-a mai permis o ieșire. Nu știu cum o altă țară ar fi acceptat așa ceva. Evident că nu mai rămânea nimic din UDMR.

Relațiile cu Ungaria clar nu există, vă spun pe șleau. Organizații serioase din lume au recunoscut că după 10 ani de dictatură a lui Vicktor Orban, Ungaria nu mai este considerată o democrație. În momentul de față ei sunt un fel de Belarus. Ce se spune în Ungaria nu este valabil nicăieri în lume. Ei nu mai sunt considerați oficial, în Europa. drept o democrație, deci intervențiile astea ale lui Viktor Orban sunt o catastrofă. Practic cine este prieten cu el, nu mai este prieten cu celelalte țări ale U.E. Situația este gravă. Maghiarii și-au făcut-o cu mâna lor acolo în Ungaria. Se impunea aceast lucru de multă vreme, mai ales că la un moment dat Ludovic Orban zice așa “Cred căastfel de proiecte, cum ar fi cele de intrezicere a activității UDMR trebuie bine gândite”. N-ați avut timp? Nu 30 de ani, 20 de ani, 15.

Ar putea fi vorba despre un complot între UDMR și PSD

„Voi făceați afaceri cu ei împotriva intereselor naționale. Știați! Ei spun acum că e grav, s-a încălcat Constituția. Vor să facă un proiect de lege prin care tot ce atinge nemurirea statului unitar național roman să nu mai poată fi combătut. Adică să scape ei. Hai să o dăm odată pe asta și atunci indiferent ce mai vine în Parlament, tacit sau nu, nu se mai poate omologa, automat pică. Lucrurile astea vin într-un moment în care nici măcar președintele țării nu crede. Nu că ne așteptam la mai mult de la el dar, ca un om care a trăit în zona aia putea să fie atât nu de naiv, atât de prost cum sunt cei care locuiesc aici, care nu dau doi bani pe România.Muntenii și oltenii habar n-au ce înseamnă” a spus prezentatorul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Autonomia Ținutului Secuiesc ar fi fost cea mai mare tragedie pentru România de la 1918

„Principala bogăție a României este Transilvania. Pe primele 3 locuri este Transilvania și apoi restul . Asta înseamnă România. A-ți apăra țara, dar a nesocoti zona aia, înseamnă că ești un cretin. Aceasta este mândria României. N-a apărat-o nimeni.Oamenii o considerau citez un cretinism, ar fi spus Iohannis acum câtiva ani, când i se mai aducea la cunoștință că… Cel care trăise acolo, care știa mentalitatea, știa mentalitatea, cum mergeau lucrurile. Din ’90 s-a încercat asta. Acum au ieșit și aștia de la PRM…Unde erați domnilor? Nu vă dați seama că era o catastrofă pentru România, cea mai mare tragediede la 1918 s-ar fi întâmplat acum cu această autonomie, care ar fi crescut ca o molimă acolo și care gata, tată! Ar fi existat un președinte acolo. Poate asta l-a enervat pe Iohannis, că mai vine un președinte. Ei își alegeau președinte, aveau Parlament acolo, într-un stat indivizibil. Încercau să forțeze prin Codul Admnistrativ obligativitatea folosirii limbii maghiare într-un mediu oficial, când scrie clar în Constituție… Trebuia să spuneți:Suntem politicieni aleși, nu ne interesează România. Vindem țara!

PSD-ul, în urma unor discuții, nu dacă cu Viktor Orban, eu cred că PSD-ul vindea România și conștient. De ce? Nu îi interesa…Cred că orice politician pe un troc vindea România. Transilvania, echivalent cu România. Pentru interese: bani, funcții, promisiuni, proprietăți. Vindeau țara fără nici o jenă. Să nu îmi spuneți că tacit.. Nu-i interesa”, a declarat Radu Banciu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe