Radu Banciu: Nimeni nu știe în momentul de față cât de eficace poate să fie un medicament în lupta cu COVID-19 (VIDEO)

Radu Banciu: Nimeni nu știe în momentul de față cât de eficace poate să fie un medicament în lupta cu COVID-19 (VIDEO)

Radu Banciu a comentat, în ediția de joi seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, veștile venite din SUA, unde rezultatele preliminare ale unui studiu guvernamental american arată că la pacienții bolnavi de COVID-19, care au primit medicamentul Remdesivir, timpul de recuperare a scăzut cu patru zile. Totuși, realizatorul a subliniat că „nimeni nu știe în momentul de față cât de eficace poate să fie un medicament” în lupta cu boala infecțioasă, care a fost deja depistată la peste 3,3 milioane de persoane din toată lumea.

Radu Banciu, circumspect cu privire la eficiența Remdesivir

„Rezultatele preliminare ale unui studiu guvernamental american arată că la pacienții bolnavi de COVID-19 , care au primit medicamentul Remdesivir, numele e de Insulele Feroe, nu de Statele Unite, timpul de recuperare a scăzut cu patru zile. Deci dacă duceai boala aceasta pe picioare 15 zile, acum o duci 11 dacă iei la greu medicamentul respectiv. Încă o dată, aceasta este opinia americanilor, noi nu facem altceva decât să prezentăm o opinie, dar s-ar putea să nu fie așa. Nimeni nu știe în momentul de față cât de eficace poate să fie un medicament”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

El a comentat și situația din Rusia, unde premierul Mihail Mișustin a confirmat că a fost testat pozitiv pentru coronavirusul SARS-CoV-2, fiind astfel pus în situația de a face un pas temporar în spate. Atribuțiile sale vor fi preluate de vicepremierul Andrey Belousov.

„Ați văzut, prim-ministrul Rusiei a declarat că este bolnav, a luat acest virus. Nu se preciza numele lui în nicio alertă, întrucât nu îl cunoaște nimeni. Prim-ministrul Rusiei este de fapt tot Vladimir Putin, dar cum el nu mai este de facto – a fost la un moment dat, când era rocada cu Medvedev – și atunci nu i se mai dă numele. Rusia traversează o perioadă dificilă, după cum ați văzut. Foarte multe cazuri în ultima perioadă, au depășit o mie de morți, sunt într-adevăr pe o pantă ascendentă și nu știm exact cât de grav ar fi tovarășul de la Moscova. Conform unor surse, ar fi avut 39 de grade febră, dar asta poate să fie și de la faptul că a băut votcă rece. Să mai așteptăm câteva zile ca să vedem”, a declarat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe