ANM: Cod galben de ninsori viscolite în şase judeţe. Temperaturi între -10 şi 0 grade Celsius

ANM: Cod galben de ninsori viscolite în şase judeţe. Temperaturi între -10 şi 0 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, mai multe avertizări cod galben de viscol, valabile în zonele montane din şase judeţe situate în Transilvania, Moldova şi Muntenia.

Până la ora 10:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la o altitudine de peste 1.800 de metri, va ninge şi vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60-70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Până la ora 09:00 sunt vizate de aceleași fenomene și judeţele Suceava, Neamţ, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa.

Cum va fi vremea azi, 14 ianuarie 2021

Joi, cerul va fi noros în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, unde temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. În celelalte regiuni, înnorarile vor fi temporare, iar ninsori slabe se vor semnala mai ales spre seara şi noaptea, local în est şi sud-est şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată, iar cu viteze mai mici, ziua în sud-vest şi noaptea în nord-est.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade Celsius.

În această săptămână, cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-est și la munte.