ANM: Cod galben de vânt puternic, ninsori și viscol, în zonele montane din 9 județe

ANM: Cod galben de vânt puternic, ninsori și viscol, în zonele montane din 9 județe
Sursa Foto: Facebook

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață o avertizare cod galben de tip nowcasting, valabliă în zona montană din 9 județe.

Până la ora 09:00,la altitudini de peste 1800 m, va ninge şi vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h viscolind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Sunt vizate județele: Gorj, Alba, Brașov,Sibiu, Argeș, Prahova, Dâmbovița și Caraș Severin și Hunedoara.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore, în care schimbările de vremeau potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Cum va fi vremea azi, 15ianuarie 2021

Vineri, vremea va deveni rece în toată țara, cerul va fi înnorat și vor fi precipitații sub formă de ninsoare în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, 15 ianuarie 2021, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -5 şi 3 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade Celsius. Local, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Cerul va fi noros ziua în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar spre searã şi noaptea mai ales în centru, sud şi est şi, temporar, va ninge slab, local în jumãtatea de nord a teritoriului şi pe arii restrânse în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte (în special în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curburã), spulberând zãpada, iar local, cu viteze mai reduse, în nord-est şi sud-vest.