Avertizare meteo. Cod galben de polei în patru județe din România, valabil pentru dimineața zilei de luni

Avertizare meteo. Cod galben de polei în patru județe din România, valabil pentru dimineața zilei de luni
Sursa Foto: Lisa Fotios/ Pexels

Meteorologii ANM au emis o avertizare de tip cod galben valabilă în patru județe din România, în dimineața zilei de luni, 1 februarie 2021. Meteorologii atrag atenția asupra faptului că se vor forma depuneri de polei, în mai multe zone ale țării, în urma precipitațiilor și temperaturilor scăzute.

Cele trei coduri galbene de polei sunt valabile astfel:

Cod galben de polei, valabilă până la ora 08.00

Atenționarea meteo vizează județul Ialomița, iar meteorologii ANM anunță că se vor forma, local, depuneri de polei.

În aceste cazuri, este recomandat ca șoferii să circule cu prudență și să își adapteze mașinile la condițiile de iarnă.

Cod galben de polei, valabil până la ora 09.00

Atenționarea meteo este valabilă până la ora 09.00, în județele:

Județul Bihor: Oradea, Salonta, Săcueni, Valea lui Mihai, Sânmartin, Diosig, Batăr, Ciumeghiu, Nojorid, Șimian, Sălard, Biharia, Sântandrei, Sârbi, Borș, Tulca, Girișu de Criș, Roșiori, Tarcea, Cherechiu, Husasău de Tinca, Cefa, Ciuhoi, Cetariu, Sănnicolau Romăn, Toboliu, Mădăraș, Tămășeu, Paleu, Gepiu, Mădăras;

Județul Arad: Pecica, Chișineu-Criș, Nădlac, Curtici, Macea, Șimand, Sintea Mare, Mișca, Zărand, Șeitin, Iratoșu, Grăniceri, Socodor, Peregu Mare, Pilu, Dorobanți;

Județul Timiş: Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi, Cenad, Sânpetru Mare, Saravale, Beba Veche, Valcani;

Meteorologii anunță că se vor semnala depuneri însemnate de polei.

Cod galben de precipitații și intensificări ale vântului

Totodată, pentru ziua de 1 februarie 2021, ANM a emis o informare meteo de tip cod galben valabilă pentru mai multe județe din țară, până la ora 10.00.

„ În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.