Prognoza meteo, azi, 12 mai 2021. Temperaturile ajung și la 27 de grade, dar, spre seară, ploile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor

Prognoza meteo, azi, 12 mai 2021. Temperaturile ajung și la 27 de grade, dar, spre seară, ploile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 12 mai 2021. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 27 de grade Celsius, iar minimele între 7 şi 19 grade. Înnorările se vor accentua treptat. Vremea va deveni instabilă odată cu trecerea orelor, astfel încât, seara și în noaptea ce urmează, aria ploilor va cuprinde treptat majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 12 mai 2021

În Dobrogea, maximele se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar minimele între 9 și 13. În Moldova temperaturile cele mai mari se vor situa între 16 și 23, iar cele mai mici între 7 și 10.

În Maramureș, temperatura maximă va fi între 24 și 27 de grade, iar cea minimă între 10 și 13.

Meteorologii mai transmis că în Transilvania valorile maxime vor varia miercuri între 21 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 19.

Maximele vor fi de 21 – 27 de grade Celsius în Crișana, iar minimele între 9 și 13 grade.

Pentru Banat, ANM prognozează valori maxime variind între 24 și 26 de grade și minime de 10 -13 grade.

Pentru Oltenia, maximele sunt de 20 – 25 de grade, iar minimele între 9 și 13 grade.

În Muntenia, meteorologii prognozează temperaturi maxime cuprinse între 22 și 27 de grade și valori minime între 9 și 13 grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi ce vor ajunge și la 25 de grade Celsius. Minima va fi de 10 – 11 grade.
Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări mai ales în a doua parte a zilei.

Cerul va prezenta înnorări accentuate seara şi noaptea, când vor fi averse în general slabe cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice.

Prognoza meteo la munte

Vremea va deveni treptat instabilă la munte, cu valori termice în ușoară scădere. Se va înnora spre seară, iar noaptea se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Ploile vor avea caracter torenţial. Vântul va sufla și el ceva mai puternic în a doua parte a zilei, pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 17 de grade Celsius, iar cele minime între 11 şi 13 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ceva intensificări în a doua parte a zilei. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea ce vine va ploua, dar slab cantitativ. E posibil să se producă descărcări electrice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari