Prognoza meteo, azi, 13 mai 2021. Vremea se răcește în toată țara. Ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului

Prognoza meteo, azi, 13 mai 2021. Vremea se răcește în toată țara. Ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului
Sursa Foto: Hepta

Joi,vremea se răcește în toată țara. Atmosfera va fi în general mohorâtăși va ploua în majoritatea regiunilor, inclusiv în Capitală, iar temperaturile vor scădea cu câteva grade. Pentru regiunilevesticesunt prgnozatecantitățiînsemnate de apă.

Minimele vor fi, în general, cuprinse între 8 și 11 grade Celsius, în timp ce maximele vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade.

Prognoza meteo în principalele regiuni ale țării

Până vineri seară vor cădea ploi cucaracter torenţial, însoțite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Fenomenele se vor manifesta iniţial în sud-vestul şi vestul ţării, apoi şi în celelalte regiuni.Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină, în special înBihor, Timiş, Arad, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Și în Banat, Crişana, precum şi în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cudescărcări electrice, vijelii, grindină şi averse ce vor avea caracter torenţial, iar antităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp.

Prognoza meteo în Bucuresti

Vremeava fi schimbătoare joi și în Capitală, iar spre seară începe să plouă.În cursul nopții dejoi spre vineri vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de vineri (14 mai), cu viteze la rafală de 40…55 km/h. Temperaturile minime vor fi de 10…12 grade, iar cele maxime de 22…25 de grade

Prognoza meteo la munte

În zonele montane se face destul de frig. Vântul se întețește, apar averse zgomotoase, iar în Carpații Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Orientalilor se vor strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Urmăriți B1TV.ro și pe