Prognoza meteo, azi, 15 mai 2021. Vremea se va încălzi uşor în toată țară, însă va deveni treptat instabilă

Prognoza meteo, azi, 15 mai 2021. Vremea se va încălzi uşor în toată țară, însă va deveni treptat instabilă
Sursa foto: Felix Mittermeier /Pexels

Sâmbătă,temperaturile sunt în ușoară creșterefață de zilele trecute,mai ales în sud-est, est şi centru, dar vremea va deveni treptat instabilă în majoritatea regiunilor.Pe parcursul zilei cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua slab la munte și în sudulțării, iar searaploile vor cuprinde și vestulși centrul țării.

Vor fi perioade cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de sud-vest a ţării şi pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade. Izolat, mai ales dimineaţa, se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo în principalele regiuni ale țării

În Banat și Crișana, între 15 și 23 mai,vremea se încălzește, temperaturilediurne se vor situa între 22 și 25 de grade. Nopțile vor fi înregistratemperaturi de10…12 grade.

În Transilvania,se vor înregistra valori termice diurne cuprinse între 21 și 23 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în creștere, cu minime de 8….10 grade.

În Maramureș,temperaturile ating valori de20 și 24 de grade, în timp ce nocturnele se vor situa, în general, între 9 și 11 grade.

În Moldova vor fi maxime25 de grade și minime de 11.

În Muntenia,temperaturile maxime ating25 de grade, iar noaptea se înregistrează în jur de 11.

În Oltenia,valorile termicemaxime ajung la 26 de grade, iar noaptea coboară până la11…13 grade.

Prognoza meteo pentru București

Temperaturile vor fi în creștere și în Capitală, dar atmosferava fi general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce se vor semnala cu o probabilitate mai mare spre seară şi noaptea.Temperatura maximă va fi de 25-26 de grade, iar cea minimă de 11-13 grade.

Prognoza meteo la munte

Ziua de sâmbătăvine cu vreme predominant frumoasă și la munte. Ploilevor fi neînsemnate cantitativ. În timpul nopții, norii se înmulțesc și plouă în Carpații Meridionali și de Curbură și local în rest.

Maximele ating 15 grade, iar minimele se va situa între 3 și 7 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra după 16 mai.

Prognoza meteo pentru litoral

La mare, temperaturile sunt în creștere. Maximele se vor încadra între 23…24de grade Celsius, iar minimele între 8 și 10 grade Celsius. În Dobrogea nu sunt prognozateprecipitații, însă vântul va sufla slab și moderat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari