Prognoza meteo, azi, 16 februarie 2021. Vreme deosebit de rece în toată țara. Maxime termice prepoderent negative

Prognoza meteo, azi, 16 februarie 2021. Vreme deosebit de rece în toată țara. Maxime termice prepoderent negative
Foto: Pixabay

Marți, se anunță vreme deosebit derece în cea mai mare parte a ţãrii. Gerul se resimte mai alesdimineaţa în nord, centru şi nord-est, iar noaptea în special în centrul, estul şi local în sudul teritoriului.

Maximele termice din cursul zilei de marți vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, izolat mai scãzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea în regiunile vestice şi nordice.Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în zona costierã a Dobrogei. Izolat vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea marți, 16 februarie 2021

Începând de luni seară și până miercuri,17 februarie, laora 10:00, este în vigoare o atenționare meteorologică
de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud.În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între-15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

În Transilvania, până miercurivremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Sunt prognozate precipitațiile până la sfârșitul lunii.

În Maramureș,temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -12 și -8 grade. La amiază vor fimaxim 3 grade.

În Moldova,maximele termice vor fi cuprinse între-2 și 2 grade, iarminimele pot atinge chiar și -12 grade Celsius.

În Dobrogea,vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. La amiază, maximele pornesc de la-4până la 3 grade, iar în timpul nopțiipot atinge-8. Se vor semnala precipitații slabe.

În Muntenia, temperaturile maxime sunt de0grade Celsius,în timp ce media minimele coboară până la-4 grade.Se vor semnala precipitații slabe, dar cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

În Oltenia, la amiază se înregistrează maxim2 grade, în timp ce noaptea-8 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

Marți, temperaturile scad ușor față de ziua precedentă. Cerul va prezentaînnorăritemporare, mai ales seara și noaptea, și este posibil să ningă slab. La amiază vor fi în jur de-2 Celsius, iar noaptea, se ating chiar și -12 grade Celsius, mai ales în zonele de la periferia orașului.Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo la munte

Gerul devine pătrunzător în toată zona montană.Izolat, mai apar fulguieli, iar vântul suflă cu putere mai ales în masivele sudice.Îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporarzăpada și determinând scăderea vizibilității.

Temperaturile diurne vor fi în medie de -10…-8 grade, iarnopțile, geroase, cu valori de -16…-14 grade.