Prognoza meteo, azi, 16 ianuarie 2021. Ger în toată țara, la munte va ninge izolat

Prognoza meteo, azi, 16 ianuarie 2021. Ger în toată țara, la munte va ninge izolat
FOTO: Pixabay.com

Începând de vineri, vremea a intrat într-un proces de răcire, principalele zone în care s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi fiind jumătatea de nord-vest a țării. Ulterior gerul a cuprins toată țara, iar vreme a devenit deosebit de rece. În cursul dimineților și al nopților au fost semnalat ger.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, în cursul zilei de vineri, între -10 și 0 grade, iar minimele vor varia în funcție de regiune de la -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zonele depresionare.

Cerul va avea înnorări temporare sau mai persistente, astfel se vor semnala ninsori în general slabe cantitativ, pe arii extinse în zonele montane, precum și local în centrul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 16 ianuarie 2021

Meteorologii au emis o informare cu privire la vremea geroasă ce se va semnala până la data 20 ianuarie 2021. Astfel, în toată țara se vor înregistra temperaturi minime sub -10 grade Celsius, iar maximele diurne vor depăși izolat 0 grade Celsius.

„16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00 Fenomene vizate: nopți și dimineți geroase

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub – 10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala ghețuș”, anunță meteorologii ANM.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă pe parcursul nopților și al dimineților. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -12 și -8 grade, mai coborâte în zona preorășenească.

Maximele din timpul zilei, anunțate pentru sâmbătă vor fi negative, fiind cuprinse în general între – 4 și -2 grade. Local se vor semnala depuneri de ghețuș.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților. Media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, meteorologii anunță precipitații slabe, sub formă de ninsoare. Temperatura maximă va fi de 1 grad Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius.