Prognoza meteo, azi, 17 aprilie 2021. Vremea începe să se încălzească, însă temperaturile rămân destul de scăzute

Prognoza meteo, azi, 17 aprilie 2021. Vremea începe să se încălzească, însă temperaturile rămân destul de scăzute
Sursa Foto: Anton Atanasov/ Pexels

Sâmbătă, vremea se va încalzi uşor, însa temperaturile rămân scăzute pentru aceastăm perioadă a anului. Cerul va prezenta înnorari, mai accentuate spre seara şi noaptea, când va ploua în sud-vestul, sudul, pe arii restrânse în centrul ţarii şi izolat în rest.

Prognoza meteo în principalele regiuni ale țării

În Banat, Crișana și Maramureș, încălzirea vremii din 16 – 19 aprilie va apropia regimul termic de normalul perioadei prin valori medii ale temperaturilor maxime de 15…16 grade şi ale temperaturilor minime de 4…5 grade.

În Moldova,temperaturile diurne se vor situa în medie între 10 și 12 grade, cu ușoară tendință de creștere,media maximelor urmând să atingă valori de 14…15 grade în acest weekend.

În Dobrogea se întregistrează o creștere a maximelor spre medii de 14…15 grade. Minimele termice se vor situa în medie între 5 și 7 grade.

Începând cu data de 17 aprilie, în Muntenia și Oltenia, tendința temperaturilor va fi de creștere ușoară și treptată, media maximelor urmând să atingă valori în jurul a 16 grade, sâmbătă și duminică. Minimele termice se vor situa în medie între 3 și 6 grade.

Prognoza meteo în București

În Capitală, vremea se va încălzi faţa de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre searăşi noaptea, când va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 14…15 grade, iar cea minima de 5…6 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va menţine rece, deşi valorile termice vor creşte uşor faţa de ziua precedenta. Cerul va avea înnorari, mai accentuate spre seara şi noaptea, când se vor semnala precipitaţii mixte pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi local în restul zonei montane.Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate
22:08 - Premierul Estoniei îi îndeamnă pe liderii mondiali să nu-l mai sune pe Putin