Prognoza meteo, azi, 17 februarie 2021. Vremea se încălzește timid. Ninge în Maramureș, Transilvania și în regiunile montane

Prognoza meteo, azi, 17 februarie 2021. Vremea se încălzește timid. Ninge în Maramureș, Transilvania și în regiunile montane
Sursa Foto: Lisa Fotios/ Pexels

Miercuri, vremea se încălzește ușor față de zilele precedente, însă dimineața temperaturile rămân scăzuteîn cea mai mare parte a țării. După-amiază, în vest, în nord și în centru cadprecipitații slabe.

Până miercuri laora 10:00va fi gerîn nord, centru și est și local în sud. În timpul nopții, temperaturile minime încadreazăîntre -15 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

În restul zilei, maximele termice se vor încadra în general între -6 şi 5 grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea marți, 17februarie 2021

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi precipitaţii slabe, începând cu orele dupã-amiezii în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar noaptea şi în regiunile estice şi sud-estice. În regiunile intracarpatice,își vor face apariția precipitațiile slabe, mixte în Banat și Crișana și ninsori în Maramureș, Transilvania și regiunile montane aferente.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate, îndeosebi în nord-est şi în extremitatea de sud-vest. Vor fi condiţii de ceaţã.

În Banat și Crișana, în intervalul 17-21 februarie, valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime,de 6 și 9 grade și minime de -2…-1 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată.

În Transilvaniatemperaturile rămânsub limita gerului mai ales noaptea.

În Maramureșvremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, când temperaturile minime vor fi, în medie, între -12 și -8 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi ridicată.

În Moldovamaximele termice vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar minimele între -12 și -4 grade, iar local va fi ger.

În Dobrogea, la amiază vor fi-4 și 6 grade, iar noaptea -8 și -2 grade.

În Muntenia, temperaturile se mențin între 0 și 8 grade la amiază și-10 și -4 grade.

În Oltenia sunt prognozate maxime de2 până la 9 grade Celsius, în timp ceminimelese va situa între -8 și -2 grade. Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru București

Miercurise încălzește, însă dimineața vremea va fi foarte rece. Cerul va fi variabil, cu înnorãri seara şi noaptea când vor fi posibile fulguieli.Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad.

Prognoza meteo la munte

Și în zona montană se mai adaugă câteva grade,însă dimineața va fi tot geroasă. Vor fi înnorări și vor predomina ninsorile, iar pe seară și noaptea, la altitudini mari, vântul va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi de -10…-8 grade, iar minimele, între-16…-14 grade.