Prognoza meteo, azi, 18 februarie 2021. Temperaturi în creștere în majoritatea regiunilor, exceptând Moldova și Transilvania

Prognoza meteo, azi, 18 februarie 2021. Temperaturi în creștere în majoritatea regiunilor, exceptând Moldova și Transilvania

Temperaturile continuă să crească, joi,mai ales în jumătatea sudică a țării. Cel mai frig va fi în nordulMoldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei, unde noaptea se lasăger.În nord-est și în centru vor fi precipitații slabe mixte, iar în rest acestea apar doar pe suprafețe restrânse.

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge, în general slabe în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă, dar local şi în sud-estul teritoriului.Intensificări ale vântuluicu viteze în general de 40…50 km/h. Temperatuirile maxime se vor încadra între-2 în nodul Moldovei și 11 grade în Lunca Dunării,iar cele minime între -15 şi 1 grad.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 18 februarie 2021

În Banat,maximelese vor situa între 7…9 grade, iar minimeleîntre-2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

În Crișana, la amiază se vor înregistraîntre6 și 8 grade, iar în timpul nopții, între-2…-1 grad. Sunt prognozate precipitații.

În Transilvaniatemperaturile maxime ajung până la 6 grade, iar minimele se situeazăîntre -4 și -2 grade.

În Maramureșvor fi, la amiază de la 3 până la 6 grade, iar noaptea,între -5 și -2 grade.

În Moldova se vor înregistra maxime cuprinse între-2 și 2 grade și ger în timpul nopții, cu minime de-12 până la -4 grade.

În Dobrogea va fi mai frig decât în mod obișnuit, cu temperaturi minime de -4…6 grade și minime carese vor situa între -8 și -2 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe.

În Muntenia vor fi la amiază până la8 grade, iar noaptea, -10 și -4 grade Celsius.Se vor semnala precipitații slabe.

În Oltenia, valorile diurneajung până la 9 grade, în timp ce nocturnele se vor situa între-8 și -2 grade.

Prognoza meteo pentru București

Vreme mai caldă se resimte și în Capitală, joi, chiar dacă cerul va avea înnorari şi trecător pot ploi slabe pe parcursul zilei și lapoviță și ninsoare noaptea. Vântul va sufla în general moderat spre seara şi la începutul nopţii. Maxima va fi de 5…6 grade, iar temperatura minima de -6…-4 grade.

Prognoza meteo la munte

În zona montană cerul se va menține înnoratșiva ninge, în general slab cantitativ. Până la ora14:00, meteorologii au prognozatintensificări ale vântului și ninsori viscolite în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri. Vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberândzăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității. Temperaturile din timpul zilei vor fi de-10…-8 grade, iar nopțilegeroase, cu valori nocturne medii de -16…-14 grade.