Prognoza meteo, azi, 19 februarie. Vreme geroasă sud-est a țării, Moldova și Transilvania. Temperaturi peste medie în Banat și Crișana

Prognoza meteo, azi, 19 februarie. Vreme geroasă sud-est a țării, Moldova și Transilvania. Temperaturi peste medie în Banat și Crișana

Vineri,temperaturile se mențin scăzute în jumătatea de sud-est a țării, iar în Moldova și în estul Transilvaniei, în prima parte a zilei va fi ger. Temperaturi mai ridicate, chiar peste media anuală sunt prognozate în Banat și în Crișana,

În sudul țării se adună norii și e posibil să mai cadă câțiva fulgi, iar în nord și în nord-est o să cadă lapoviță și se poate forma polei.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 19 februarie

Cerul va avea înnorări, mai persistente în centru, sud și est, iar în vest și nord-vest, începând cu orele serii se va degaja treptat.Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificăripe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade şi 10 grade în Banat, iar cele minime, în general, între -6 şi 2 grade.

Vor fi precipitații pe arii extinse în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania și local în restul teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș și în Transilvania și predominant sub formă de ploaie în rest.

Vântul vasufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, dar pe arii restrânse și în zonele joase de relief din vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade.

Prognoza meteopentruBucurești

O scădere a temperaturilor se va înregistrași în Capitală. Cerul va avea înnorări, mai persistente ziua, iar temporar va ploua, iar dimineața sunt șanse să ningă.Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minima de -5…-3 grade.

Prognoza meteo la munte

Cerul va prezenta înnorăritemporare în zona montană, iar în Carpaţii Orientali sunt așteptateninsori. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificăripe creste. În depresiuni, mai ales dimineaţa, se lasăceaţa,asociata cu depunere de chiciura.Pe seară și în noaptea următoare, precipitațiile cuprind și masivele nordice.

.

Tags: