Prognoza meteo, azi, 25 mai 2021. Temperaturi ceva mai ridicate decât normalul perioadei. Vor fi și ploi în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo, azi, 25 mai 2021. Temperaturi ceva mai ridicate decât normalul perioadei. Vor fi și ploi în cea mai mare parte a țării
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru 25 mai 2021 temperaturi ceva mai mari decât normalul perioadei. Treptat, însă, vremea va deveni instabilă și va ploua în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 25 mai 2021

Valorile maxime se vor situa între 18 și 31 de grade Celsius, iar minimele între 9 și 17 grade.

Se vor semnala averse şi descărcări electrice în sud-vest, centru, nord-est, pe arii mai restrânse în nord-vest şi sud şi izolat în rest. Astfel de fenomene se vor produce mai ales spre seară şi noaptea.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15…25 l/mp, mai ales în zonele montane şi în Transilvania.

Vântul va avea intensificări în aproape toate zonele, dar va sufla cel mai puternic în Carpaţii Meridionali.

Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală va fi ceva mai cald decât normalul perioadei. Temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius, iar minima de 12 – 14 grade. Cerul va avea înnorări temporare. Seara și noaptea se vor semnala trecător averse slabe şi, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiază și noaptea se vor semnala averse cu caracter torenţial şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp. Vântul va sufla ceva mai puternic în Carpaţii Meridionali.

Prognoza meteo pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă pe litoral. Valorile maxime se vor încadra între 18 și 21 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 14-15 grade. Temperatura apei mării va ajunge la 17 grade. Cerul va fi variabil, cu ceva înnorări în a doua parte a zilei și seara. Vântul va sufla slab şi moderat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1