Prognoza meteo, azi, 27 mai 2021. Temperaturile maxime ajung și la 26 de grade, dar vor fi ploi în majoritatea regiunilor țării

Prognoza meteo, azi, 27 mai 2021. Temperaturile maxime ajung și la 26 de grade, dar vor fi ploi în majoritatea regiunilor țării
Foto: Pixabay

Meteorologii anunță vreme instabilă și pentru azi, 27 mai 2021. Se vor semnala averse în sudul, centrul şi estul ţării. Ploi slabe vor fi și în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 26 de grade Celsius, iar cele minime între 8 și 17 grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 27 mai 2021

Temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului.

Se vor semnala averse și descărcări electrice în sudul Banatului, în jumătatea de nord a Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în Oltenia, Transilvania şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Pe alocuri vor fi și vijelii și va cădea grindina. Mai ales în sud-vest şi centru, izolat se vor acumula 50 de l/mp.

În vest, nord-vest și sud-estul extrem vor fi ploi pe arii restânse.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală se va mai răcori și se vor semnala averse şi descărcări electrice în primele ore ale zilei, seara și noaptea. Maxima se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar minima va fi de 14 grade.

Prognoza meteo la munte

Vremea rămâne instabilă la munte. Vor fi descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Vor fi ploi, dar pe suprafețe mai mici, și în restul zonei montane. Izolat, va cădea grindină.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea va fi ușor instabilă: se vor semnala averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va prezenta uşoare intensificări în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va ajunge la 20 de grade Celsius, iar minima va oscila între 14 și 17 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”