Prognoza meteo, azi, 28 mai 2021. Vreme instabilă și răcoroasă. Zonele în care va ploua torențial

Prognoza meteo, azi, 28 mai 2021. Vreme instabilă și răcoroasă. Zonele în care va ploua torențial
Foto: Pixabay

Vremea va fi instabilă și azi, 28 mai 2021, anunță meteorologii. Mai ales în centrul, estul şi sudul ţării se vor semnala averse cu caracter torențial. Temperaturile sunt în scădere. Valorile maxime se vor situa între 14 și 24 de grade Celsius, iar minimele între 8 și 17 grade. În Capitală maxima va ajunge la 19 grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 28 mai 2021

În centrul, estul şi sudul ţării se vor semnala averse cu caracter torențial și descărcări electrice. În sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei, se vor acumula chiar și 70 l/mp pe arii restrânse.

În vest vor fi doar ploi de scurtă durată și pe arii restrânse.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, iar la munte rafalele vor depăşi 70 km/h, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Prognoza meteo pentru București

Temperaturile scad în Capitală. Valoarea maximă va fi în jur de 19 grade, iar minima de 14 – 15 grade. Temporar vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări în timpul ploilor.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va mai răci. Pe arii extinse se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial. Vor fi frecvente descărcări electrice și, izolat, grindină. Se vor acumula candități de apă de 20 – 30 de l/mp și, pe arii restrânse, mai ales Carpaţii Orientali şi Meridionali, se vor strânge chiar și 60 l/mp.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea va fi instabilă. Se vor semnala averse şi descărcări electrice mai ales în a doua parte a zilei și noaptea. Valorile maxime vor oscila între 20 și 22 de grade Celsius, iar minimele între 15 și 17 grade. Temperatura apei mării va ajunge și la 19 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:55 - Sorin Cîmpeanu: Programul „Masă caldă” se va extinde de la 150 la 300 de şcoli (VIDEO)
13:47 - Imagini cu Insula Șerpilor în momentul evacuării trupelor ruse: „Inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei” (FOTO)
13:41 - Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)
12:50 - Scăderea acțiunilor Gazprom a depășit 30% după decizia de neplată a dividendelor
12:36 - Reacția Chinei după ce a fost clasificată drept o „provocare” pentru interesele NATO: „Eforturi inutile”
12:36 - Sonia Argint, despre prietenia cu Andreea Bălan, după despărțirea dintre artistă și fratele ei: “Nu văd de ce ar dispărea, doar pentru că relația ei personală s-a schimbat”