Prognoza meteo, azi, 28 mai 2021. Vreme instabilă și răcoroasă. Zonele în care va ploua torențial

Prognoza meteo, azi, 28 mai 2021. Vreme instabilă și răcoroasă. Zonele în care va ploua torențial
Foto: Pixabay

Vremea va fi instabilă și azi, 28 mai 2021, anunță meteorologii. Mai ales în centrul, estul şi sudul ţării se vor semnala averse cu caracter torențial. Temperaturile sunt în scădere. Valorile maxime se vor situa între 14 și 24 de grade Celsius, iar minimele între 8 și 17 grade. În Capitală maxima va ajunge la 19 grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 28 mai 2021

În centrul, estul şi sudul ţării se vor semnala averse cu caracter torențial și descărcări electrice. În sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei, se vor acumula chiar și 70 l/mp pe arii restrânse.

În vest vor fi doar ploi de scurtă durată și pe arii restrânse.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, iar la munte rafalele vor depăşi 70 km/h, mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Prognoza meteo pentru București

Temperaturile scad în Capitală. Valoarea maximă va fi în jur de 19 grade, iar minima de 14 – 15 grade. Temporar vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va prezenta intensificări în timpul ploilor.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va mai răci. Pe arii extinse se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial. Vor fi frecvente descărcări electrice și, izolat, grindină. Se vor acumula candități de apă de 20 – 30 de l/mp și, pe arii restrânse, mai ales Carpaţii Orientali şi Meridionali, se vor strânge chiar și 60 l/mp.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea va fi instabilă. Se vor semnala averse şi descărcări electrice mai ales în a doua parte a zilei și noaptea. Valorile maxime vor oscila între 20 și 22 de grade Celsius, iar minimele între 15 și 17 grade. Temperatura apei mării va ajunge și la 19 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:04 - Virgil Bălăceanu, despre laserul anunțat de Rusia: Ieșirea în scopuri militare în spațiu, un lucru extrem de riscant. Am asista la o externalizare a conflictului. Nu știu dacă există arma în sine (VIDEO)
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”