Țuțuianu: 50 de parlamentari au semnat scrisoarea anti-Dragnea, toți de la organizații PSD extrem de puternice / Am câștigat alegerile cu ajutorul celor din teritoriu, nu e doar meritul lui Dragnea (VIDEO

Țuțuianu: 50 de parlamentari au semnat scrisoarea anti-Dragnea, toți de la organizații PSD extrem de puternice / Am câștigat alegerile cu ajutorul celor din teritoriu, nu e doar meritul lui Dragnea (VIDEO

Adrian Țuțuianu, unul dintre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, susține că PSD se află într-un moment complicat, iar partidul trebuie să facă ceva pentru a schimba impresia pe care a lăsat-o în exterior. Acesta a afirmat că PSD trăiește un paradox pentru că, în ciuda succeselor înregistrate la guvernare, partidul scade în sondaje, iar asta este o tendință, nu un aspect de moment.

”Da, este un moment complicat. Este vorba despre România, despre PSD și despre modul în care suntem priviți în lume, inclusiv în cadrul familiei socialiste europene din care facem parte. Suntem priviți cu destul de multă neîncredere, iar acest lucru trebuie corectat. Am câștigat alegerile și cu meritul lui Liviu Dragnea, dar a fost și meritul celor din teritoriu, pentru că nimeni n-a lucrat singur în această competiție. Existau toate premisele să avem o guvernare solidă și cu rezultate foarte bune. În analiza noastră am spus că suntem într-un fel de paradox, pentru că am înregistrat o importantă creștere economică, am redus numărul de taxe și impozite, au crescut salariile și pensiile și, totuși, partidul scade în sondaje.

Toate sondajele arată că PSD e undeva la 30%. 25% spun unii, dar eu merg pe scorul cel mai bun: 30%. Suntem cu 17 procente sub scorul de la parlamentare și există o tendință, nu e o scădere de moment”, a declarat Adrian Țuțuianu, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat dacă Liviu Dragnea cunoaște această situație și dacă a venit cu vreo justificare, Țuțuianu a răspuns: ”nu am avut, din păcate, în partid o discuție foarte serioasă. Nu vreau să spun că doar Dragnea e vinovat. Și noi suntem, cei care am acceptat schimbarea a trei guverne, nominalizarea unor persoane la guvernare care sunt departe de ceea ce trebuie”.

Întrebat de ce au acceptat această situație, social-democratul a răspuns că au pornit de la ceea ce îi unește. El a insistat că, indiferent de ce se întâmplă în partid, vor continua cu Legile Justiției, Codurile Penale și Legile securității naționale.

”Am pornit de la ceea ce ne unește. Am arătat că continuăm lucrurile începute de PSD. Continuăm cu Legile Justiției, pentru că sistemul judiciar din România trebuie resetat, continuăm cu modificarea Codurilor Penale, ținând cont și de ce spune CCR, mergem mai departe cu Legile privind securitatea națională, condamnăm încălcările repetate ale drepturilor omului, deci sunt lucruri pe care le-am crezut extrem de importante și am crezut în sinea noastră toți că acestea au prioritate, nu nemulțumirile legate de o persoană sau de o acțiune sau alta. De asta am tolerat niște lucruri. De data asta am răbufnit și suntem mai mulți”, a mai declarat Țuțuianu.

El a precizat că sunt 50 de parlamentari care au semnat scrisoarea anti-Dragnea, toți de la organizații PSD extrem de puternice, și că numărul acestora continuă să crească.

Ultima oră
20:19 - Pariurile lui Musk pentru Tesla: Mașini care se conduc singure anul acesta și umanoizi care să meargă la muncă în locul nostru (VIDEO)
20:12 - Mircea Geoană: Rusia solicită puțin timp pentru a analiza propunerile NATO. Problemele create de Moscova în jurul Ucrainei trebuie rezolvate prin dialog, nu prin confruntare și conflict (VIDEO)
20:11 - De ce le cerea Andreea Esca bani străinilor de pe stradă: Așa disperată eram
19:59 - Lucian Bode: „Cu îngrijorare m-am uitat la factura pe decembrie” / Cât trebuie să plătească ministrul de Interne (VIDEO)
19:52 - Un bărbat a fost găsit mort pe șoseaua de Centură, în apropiere de Autostrada Soarelui. Victima era parțial dezbrăcată, spun polițiștii
19:39 - Lucian Bode: Cine confundă pensiile militare cu cele speciale face o greşeală / 5,2 miliarde de lei pentru 97.000 de pensii de serviciu (VIDEO)
19:38 - Andreea Esca, surpriză pentru Cătălin Măruță, de ziua lui de naștere. Știrista i-a pregătit singură un tort de excepție (FOTO)
19:34 - Eugen Tomac: Trebuie să veghem asupra respectării valorilor noastre europene și drepturilor omului, astfel încât populismul necruțător și istoria dezumanizării aproapelui să nu se mai repete
19:21 - Germania pune piciorul în prag: Nord Stream 2, pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei, precum și alte „consecințe masive”. Și SUA amenință cu oprirea conductei
19:18 - Caz de spionaj în Germania. Un fost cercetător universitar ar fi oferit Rusiei informații secrete despre programul european de rachete Ariane