Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, decorat de președintele Băsescu cu „Steaua României”

Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, decorat de președintele Băsescu cu „Steaua României”

Președintele Traian Băsescu l-a decorat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, aflat la sfârșitul mandatului său în România.

Oficialul a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce, ca semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru implicarea personală la dezvoltarea relaţiilor dintre ţara noastră şi SUA, precum şi pentru consolidarea parteneriatului strategic România-SUA.

„M-a impresionat căldura cu care ambasadorul Mark Gitenstein a primit România și modul în care își alegea comunicarea cu departamentul de stat. Am admirat meticulozitatea cu care își pregătea punctele de vedere legate de ce se întâmplă în România, prin discuțiile pe care le avea cu un număr mare de politicieni, inclusiv cu mine”, a spus președintele Traian Băsescu.

Șeful statului a declarat că dincolo de modul elegant și corect în care a gestionat relația cu politicienii români, apreciează și faptul că în timpul mandatului său, parteneriatul România-SUA s-a consolidat foarte mult.

Traian Băsescu i-a mulțumit lui Gitenstein pentru modul excepțional în care a pregătit vizita lui Traian Băsescu la Washington, dar și pentru meticulozitatea cu care a fost pregătită declarația comună a președintelui Obama și a președintelui român, legată de parteneriatul strategic al secolului XXI.
 
„Cu siguranță veți rămâne unul dintre cei mai memorabili ambasadori ai SUA în România și nu ezitați să vizitați România cu prima ocazie”, a încheiat președintele.

„Cei trei ani petrecuți în România au fost unii din cei mai plini de satisfacție pentru mine și familia mea. Am fost onorat de faptul că președintele Obama a ales să-l reprezint în România, care este țara familiei meie. Prin urmare, consolidarea și aprofundarea relațiilor bilaterale dintre SUA și România a fost îndeplinită cu dragoste”, a spus Mark Gitenstein.

Ambasadorul Gitenstein, decorat de președinte

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe