Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, decorat de președintele Băsescu cu „Steaua României”

Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, decorat de președintele Băsescu cu „Steaua României”

Președintele Traian Băsescu l-a decorat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, aflat la sfârșitul mandatului său în România.

Oficialul a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce, ca semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru implicarea personală la dezvoltarea relaţiilor dintre ţara noastră şi SUA, precum şi pentru consolidarea parteneriatului strategic România-SUA.

„M-a impresionat căldura cu care ambasadorul Mark Gitenstein a primit România și modul în care își alegea comunicarea cu departamentul de stat. Am admirat meticulozitatea cu care își pregătea punctele de vedere legate de ce se întâmplă în România, prin discuțiile pe care le avea cu un număr mare de politicieni, inclusiv cu mine”, a spus președintele Traian Băsescu.

Șeful statului a declarat că dincolo de modul elegant și corect în care a gestionat relația cu politicienii români, apreciează și faptul că în timpul mandatului său, parteneriatul România-SUA s-a consolidat foarte mult.

Traian Băsescu i-a mulțumit lui Gitenstein pentru modul excepțional în care a pregătit vizita lui Traian Băsescu la Washington, dar și pentru meticulozitatea cu care a fost pregătită declarația comună a președintelui Obama și a președintelui român, legată de parteneriatul strategic al secolului XXI.
 
„Cu siguranță veți rămâne unul dintre cei mai memorabili ambasadori ai SUA în România și nu ezitați să vizitați România cu prima ocazie”, a încheiat președintele.

„Cei trei ani petrecuți în România au fost unii din cei mai plini de satisfacție pentru mine și familia mea. Am fost onorat de faptul că președintele Obama a ales să-l reprezint în România, care este țara familiei meie. Prin urmare, consolidarea și aprofundarea relațiilor bilaterale dintre SUA și România a fost îndeplinită cu dragoste”, a spus Mark Gitenstein.

Ambasadorul Gitenstein, decorat de președinte

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic | Dan Lungu: Undeva există o cale, o ușă îngustă, prin care putem trece în alte existențe. Această idee de succesiune existențială există (VIDEO)
23:33 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre dimensiuni și legăturile dintre ele. „Informația e cumva similară divinității” (VIDEO)
23:02 - Tulcea: Persoană care se deplasa într-un cărucior special, lovită mortal de o mașină. Șoferul era băut şi avea dreptul de a conduce anulat
22:37 - Cutremur în Vrancea, sâmbătă seara. Ce magnitudine a avut
22:31 - Adrian Porumboiu, nemulțumit de noile măsuri fiscale: Trebuie eliminate discrepanțele dintre republica bugetarilor și republica antreprenorilor. Mediul de afaceri nu e respectat (VIDEO)
21:57 - Porumboiu: Buzatu primește ce merită de la un neisprăvit / Dacă vedeți câte licitații a câștigat Farmazon, vă îngroziți. Savin cred că e unul dintre cei mai bogați români, dar numai pe contractele cu Consiliul Județean (VIDEO)
21:26 - „Intru în casă peste voi!”. Deranjat de gălăgia unor copii într-un parc, un turc a distrus două bănci și a amenințat o mamă cu un briceag (VIDEO)
20:56 - Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a electrocutat într-o gară, din cauza unei undiţe
20:25 - Dumitru Buzatu, când a primit mita de 1,25 milioane de lei: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” / Ce explicație le-a dat procurorilor pentru banii din geantă / UPDATE: Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
19:49 - Smiley a rămas fără permis de conducere. Cu ce viteză l-a prins radarul