Ecaterina Andronescu revine asupra declaraţiei privind plagiatele: Ce spune acum ministrul după ce le-a numit „o problemă minoră”

Ecaterina Andronescu revine asupra declaraţiei privind plagiatele: Ce spune acum ministrul după ce le-a numit o problemă minoră

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, face un pas înapoi după ce a provocat un adevărat scandal pentru că a numit plagiatele drept „o problemă minoră”. Aceasta a revenit joi şi a precizat că nu s-ar fi exprimat bine în primă instanţă şi ea „dezavuează” plagiatul.

„Pentru că eu am avut anterior o exprimare poate nu suficient de clară, vreau să spun răspicat: dezavuez această practică. Nu am suficiente pârghii, dar prin legislaţia pe care o vom promova trebuie să întărim exigenţa universităţilor pentru că acolo sunt toate pârghiile şi sper să nu mai avem asemenea cazuri deloc în sistemul de învăţământ pentru că, fără îndoială, este o practică nefericită”, a declarat, joi seară, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Această reacţie vine şi după ce Administraţia Prezidenţială a reacţionat prin vocea consilierului de stat pe probleme pe educaţie, Ligia Deca, care a afirmat că este grav ca un ministru al Educaţiei să nu înţelegă efectele negative ale plagiatului.

„Personal cred că nicio problemă nu poate fi remediată fără să acceptăm efectele ei negative pe de-a-ntregul”, a declarat Ligia Deca.

Urmăriți B1TV.ro și pe