Ludovic Orban: ‘Cel mai probabil alegerile locale vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie’. Când ar urma să aibă loc eventualele anticipate, în schimb

Ludovic Orban: 'Cel mai probabil alegerile locale vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie'. Când ar urma să aibă loc eventualele anticipate, în schimb
Sursă foto: Facebook / Guvernul României

Cel mai probabil alegerile locale vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie, iar eventualele alegeri parlamentare anticipate ar putea avea loc în aceeaşi perioadă, a declarat premierul interimar, Ludovic Orban, în cadrul emisiunii „Dosar de Politician”, de duminică seara.

Premierulnu a putut, însă, indica dacă cele două tipuri de scrutin ar putea fi susţinute simultan întrucât, mai întâi, ar trebui consultat CCR.

Dar ca o eventuală perioadă pentru susţinerea alegerilor anticipate, el a indicat intervalul 15 – 30 iunie.

”Se pot face în iunie. Aproximativ în perioada 15 – 30 iunie”, a afirmat Ludovic Orban, adăugând că: „Organizarea alegerilor anticipate nu este o poftă, o ambiţie a PNL, ci este în interesul României”.

Potrivit tot lui, organizarea unor eventuale alegerianticipatele depinde de modul în care vor evolua evenimentele care i-ar permite preşedintelui României să dizolve Parlamentul. În plus, organizarea alegerilor anticipatele ar mai depinde şi de forma finală a legislaţiei privind organizarea scrutinului.

Ludovic Orban a fost, însă, ceva mai exact cu privire la o eventuală dată pentru organizare alegerilor locale.

”În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai.

E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la patru ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie”, a declarat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe