Bariere distruse în parcările publice din Sectorul 4. Șoferii forțează intrarea, provocând distrugeri (VIDEO)

Bariere distruse în parcările publice din Sectorul 4. Șoferii forțează intrarea, provocând distrugeri (VIDEO)
Foto: Captura Facebook/Daniel Baluta

Situație revoltătoare în parcările de utilitate publică din Sectorul 4 al Capitalei. Construite de la zero, modernizate și dotate conform ultimelor standarde, noile parcări sunt distruse contant de cei care refuză practic să le utilizeze în mod civilizat.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a publicat, duminică, imagini cu şoferi care forţează barierele la intrarea în parcările din Sectorul 4, provocând distrugeri.

”Evident că toţi cei care aleg să trateze cu dispreţ domeniul public sunt amendaţi”, a anunţat primarul.

Bariere distruse în parcările publice din Sectorul 4

Cele mai avariate dotări sunt sistemele de acces/ieșire, chiar dacă acestea se află montate în parcari publice a căror utilizare, în momentul de față, este gratuită. Chiar și așa, însă, în ultimele imagini surprinse de camerele de supraveghere, se vede clar cum șoferii fortează intrarea în parcare, deși accesul este foarte ușor, dacă noile dotări ar fi folosite în mod corespunzător.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Care este procedura în parcările din Sectorul 4

Astfel, unui sofer care vrea să-și lase autoturismul într-o parcare publică, i se emite un tichet, de la un automat situat lângă bariera de intrare. Același tichet, scanat la automatul de lângă bariera de ieșire, permite ridicarea automată a barierei și părăsirea parcării.

Lucrul acesta nu a fost pe deplin înteles de toți soferii, fapt pentru care, numai în ultimele 2 luni, 10 bariere montate în parcările publice din sector, precum Pridvorului, Alunișului, Berceni, Nițu Vasile, Iriceanu si Piata Sudului, au fost distruse.

Oamenii fie au forțat intrarea în parcare, fie au încercat să plece cu mașina, trecând pe sub barieră, desi nu se percepe niciun tarif pentru orele de staționare.

Astfel de comportamente nu au rămas nesancționate, pentru că oamenii legii i-au identificat pe cei care au produs aceste pagube. Aceștia au primit amendă pentru distrugerea bunurilor aparținând domeniului public și vor suporta costurile lucrărilor de reparații.

”Vrem să ne bucurăm cu toţii cât mai mulţi ani de investiţiile făcute în sectorul nostru. Mai avem multe de făcut, aşa că este important să folosim ceea ce avem aşa cum trebuie, astfel încât eforturile să fie îndreptate către noile proiecte, nu către reparaţia celor deja existente. Evident că toţi cei care aleg să trateze cu dispreţ domeniul public sunt amendaţi, aşa că vă rog să anunţaţi de îndată Poliţia Locală dacă întâlniţi astfel de cazuri”, a scris Băluţă, în mesajul de pe Facebook, care însoţeşte imaginile.

Urmăriți B1TV.ro și pe