BĂSESCU, despre propunerea PSD-ALDE de premier: ROMÂNIA nu trebuie să treacă la o CONDUCERE DE TIP ISLAMIST (VIDEO)

BĂSESCU, despre propunerea PSD-ALDE de premier: ROMÂNIA nu trebuie să treacă la o CONDUCERE DE TIP ISLAMIST (VIDEO)

Traian Băsescu nu s-a arătat deloc încântat de propunerea pe care Liviu Dragnea a făcut-o pentru funcția de premier, în persoana Sevilei Shhaideh. Liderul PMP susține că aceasta are o reputație profesională excepțională în comunitate, dar experiența ei politică este zero și există șanse extrem de mari să fie doar o fațadă, iar conducerea efectivă a Guvernului să-i aparțină lui Dragnea.

În acest context, fostul președinte a atras atenția că România nu trebuie să treacă ”la o conducere în stil islamist, ca în Iran”, deci conducerea efectivă a țării să se facă de persoane din umbră.

BĂSESCU, despre propunerea PSD-ALDE de premier: ROMÂNIA nu trebuie să treacă la o CONDUCERE DE TIP ISLAMIST

#DIRECT_ONE_5h0u91#

Are reputație excepțională în comunitatea turco-tătară din Dobrogea, de unde vine. Am avut acces mult mai ușor, pentru că am fini tătari. De fapt, am fost martori la căsătoria lor.

În același timp, doamna are are experință politică zero, nu e conectată la nucleul dur decizional al PSD și, din acest motiv, cred că riscul să fie doar o fațadă pentru domnul Dragnea și oamenii puternici din PSD e major, or România nu trebuie să treacă la o conducere de stil islamist, ca în Iran.

Acoloe guvern, e președinte ales, dar decizia finală o iau ayatollahii, acel consiliu al marilor șefi religioși din Iran. N-ar trebui să fim un astfel de stat și vom lupta ca acest lucru să nu se întâmple!”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat despre îngrijorările sale cu privire la legăturile soţului lui Shhaideh cu autorităţile din Siria, Băsescu a confirmat că i le-a transmis şi lui Iohannis: "Bineînţeles, inclusiv o atenţionare legată de faptul că este căsătorită cu un om care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii de la Damasc am exprimat. Asta e maxim ce pot să comentez. (…) Am spus maxim ce pot să spun public", a spus Traian Băsescu, la insistenţele jurnaliştilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:21 - Cum pot plăti companiile din UE pentru gazul rusesc fără a încălca sancțiunile împotriva Rusiei. Explicațiile Comisiei Europene
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate